La Diputació d’Alacant aprova el Pla d’Obres i Serveis de Pego per a 2015-2016

Això permetrà ampliar el cementeri i així poder reordenar el vell una vegada estiga finalitzada l’obra que té un cost de 549.998,14 euros. A més, la presidenta de la Diputació va traslladar a l’alcalde de Pego en la reunió que va mantenir amb alcaldes de la Marina Alta que del romanent de tresoreria a Pego li corresponen entre 150.000 i 200.000€.
El passat dimecres, la presidenta de la Diputació d’Alacant, Luisa Pastor es va reunir amb els alcaldes i les alcaldesses de la Marina Alta per a presentar les darreres inversions de la Diputació que han de veure amb els Plans d’Obres i Estalvi Energètic i que ascendixen a 3,3 milions d’euros.
Un total de 18 municipis de la Marina Alta es beneficiaran del Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Servicis de Competència Municipal i del Pla d’Estalvi Energètic impulsats per la Diputació d’Alacant amb una inversió total de 3.277.366 euros. La institució provincial subvencionarà prop del 75% d’estes actuacions, amb una aportació de 2.444.450 euros, per a executar projectes d’urbanització, rehabilitació d’infraestructures, renovació de l’enllumenat públic o millora de l’eficiència energètica en edificis municipals.

Pel que fa al municipi de Pego, explicava l’alcalde que la presidenta de la Diputació va confirmar l’aprovació del Pla d’Obres i Serveis per a l’anualitat 2015-2016 sol·licitat per l’Ajuntament de Pego i es felicitava que, «després de 8 anys sense concedir-lo», Pego hages estat considerat per la Diputació. Així mateix, informava l’alcalde que la Pastor també va informar que, a l’Ajuntament de Pego, se li devien entre 150.000 i 200.000 euros del romanent de tresoreria. Apuntava Moll que seran diners que «també podrem destinar a algun tipus d’inversió», sense, de moment especificar quina.

Respecte al Pla d’Obres i Serveis per a 2015-2016, la regidoria de Cementeri, Elvira Ciurana explicava que este es dedicarà a ampliar el cementeri. L’obra està valorada en 549.998,14 euros. D’este muntant econòmic, el 65% és assumit per la Diputació d’Alacant, és a dir, 357.498,79€ i el 35% restant el pagarà l’Ajuntament de Pego, el que correspon a 192.499,34€, en dos anys. Ciurana detallava que l’empresa serà triada per la Diputació i l’obra està previst que s’execute en 8 mesos, tot i que encara no hi ha data per a l’inici de les obres.
L’ampliació es faria en dos fases. La primera executaria el mur exterior que ampliaria el cementeri; la segona fase tindria en compte la construcció dels ninxos, un total de 228 ninxos. D’ells 116 seran endossats i 112 aïllats. L’entrada principal d’este nou espai del camp sant, explicava Ciurana, estarà en la façana on està l’ermita i s’obrirà un vial fins allí que arribarà fins el carrer Patró.

Apuntava Ciurana que, una vegada finalitzada esta ampliació del cementeri es podrà reordenar el cementeri vell, un dels objectius pels que l’equip de govern va demanar en el Pla d’Obres i Serveis, l’ampliació del cementeri municipal.

De moment, el pressupost de 2015 contempla, en el capítol 7, dedicat a transferències de capital, 96.250€ destinats al Pla d’Obres i Serveis.
750 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!