La Conselleria dóna temps a l’Ajuntament de Pego i la Comunitat de Regants perquè recullen tota la informació possible sobre l’evolució de l’estat de la marjal des de la sentència a Pascual i Orihuel fins a hui

Tot apunta que, una vegada tinguen tota la documentació, determinaran quants diners s’han invertit en la regeneració del parc natural i decidiran com solucionar la situació. El Director General de Medi Natural ha informat a les autoritats pegolines que la Conselleria ha presentat al tribunal una moratòria d’un mes per a poder recollir tota la informació necessària. L’alcalde de Pego està convençut que la reunió de hui ha estat una primera presa de contacte i que hi haurà més reunions en el futur.
Este matí avançàvem que a les 10h., del dijous 19 de desembre, l’alcalde de Pego, Enrique Moll, el primer tinent d’alcalde, Carmelo Ortolà i el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Andreu Dominguis, acompanyats del lletrat Joan Trull s’han reunit, a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre de València, amb el Director General de Medi Natural, Alfredo González, per a tractar les possibles eixides derivades del requeriment remés per l’Audiència Provincial d’Alacant perquè, l’Ajuntament de Pego i la Comunitat de Regants, com a responsables civils subsidiaris, es facen càrrec del 1.068.000 euros d’indemnització que va fixar la sentència que condemnava a l’exalcalde Carlos Pascual i a l’exregidor d’Agricultura, José Orihuel, pels danys causats al parc natural de la Marjal de Pego.

La indemnització és finalista, és a dir, ha de ser invertida a la mateixa marjal perquè el seu objectiu era recuperar els danys que li havien causat les actuacions per les que l’exalcalde i l’exregidor d’agricultura van ser condemnats.

En este context, els màxims representants de l’Ajuntament de Pego viatjaven a València per tenir una “primera presa de contacte” amb el representant de la Conselleria, en este cas el Director General de Medi Natural. Explicava l’alcalde a Ràdio Pego que “la Conselleria ja havia tingut constància del recurs de reposició presentat pel consistori al requeriment” a través d’una notificació judicial. També era coneixedora “que l’havien admès a tràmit” i que l’Audiència Provincial d’Alacant ha requerit a l’Ajuntament de Pego i la Comunitat de Regants “tot tipus de documentació al•legant al respecte d’eixe requeriment”. Per tot això, descrivia Enrique Moll que, “la intenció de les dos parts és recollir el màxim d’informació possible sobre l’estat en què estava en l’època dels fets denunciats, el que s’ha fet o el que s’ha treballat o el que s’ha regenerat el parc des d’aleshores fins ara”. A partir d’aquesta informació, apuntava Moll que “els que hauran de decidir seran els serveis jurídics de Conselleria”.

Davant aquesta conjuntura, anunciava l’alcalde pegolí que, tant l’Ajuntament de Pego com la Comunitat de Regants el que van a fer és “elaborar un informe el més exhaustiu i el més complet possible de tots els treballs i de tot el que s’ha fet a la marjal de Pego i, a partir d’ahí presentar-ho a Conselleria i, que siga la Conselleria, en pròximes reunions, qui establisca algun tipus d’acord o solució a este problema que tenim”.

D’altra banda, els màxims representants municipals també li han traslladat al Director General de Medi Natural la complicada situació econòmica de l’Ajuntament de Pego i, per extensió, de la Comunitat de Regants per a poder afrontar un requeriment d’1.068.000 euros. En paraules de l’alcalde de Pego, “és inviable que l’Ajuntament de Pego, hui, junt amb la Comunitat de Regants, puga pagar vora 1.200.000 euros”. Reconeixia, però, que “sí que es pot fer algun tipus de pla d’ajust per als propers anys o algun sistema de col•laboració, que és el que s’ha fet estos anys enrere”.

Així, pel que es dedueix de l’explicat per l’alcalde de Pego, la Conselleria esperaria a avaluar la documentació que aporta el consistori pegolí i la comunitat de regants per a poder concloure si, en el període transcorregut des dels fets que van provocar la sentència de Pascual i Orihuel fins a hui en dia, les dos entitats han invertit el muntant econòmic que és requerit en la sentència. I si no és així, quan deurien invertir totes dues entitats.

Del temps que disposa l’Ajuntament de Pego i la Comunitat de Regants per a presentar la documentació requerida no sé sap amb exactitud, però l’alcalde fixa com a termini aproximat un mes. A més, explicava que el Director General els ha informat que “la Conselleria ha enviat un escrit al tribunal d’una moratòria d’un mes per a recollir tota la informació, però encara no tenien constància de què ho haguera acceptat”. Tot apunta, però, a què el tribunal sol admetre este tipus de peticions.

Traslladava l’alcalde, Enrique Moll, la voluntat de l’executiu “d’intentar que el poble no haja de pagar estos diners, que anem a presentar tots els informes, que anem a anar tantes vegades com faça falta a Conselleria, però que al final tampoc és una decisió nostra, sinó de Conselleria”.916 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!