La consellera Gabriela Bravo presideix un acte en homenatge a les víctimes de l’Holocaust

Un acte homenatge del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Este està organitzat conjuntament amb La Nau, Centre Cultural de la Universitat de València i vol retre homenatge als 700 valencians deportats als camps de concentració nazis, en els que van morir més de 400. Entre ells 5 pegolins José Cerver Morell, Vicent Sendra Escrivà, Andreu Sendra Morell, Carlos Sendra Sendra i Pascual Franqueza Alentado, el reconeixement dels quals reivindica la nova Associació per la Memòria Històrica de Pego.

image3El passat 13 de gener la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, visitava Pego i es reunia amb representants de l’Associació per la Memòria Històrica de Pego. En eixa reunió des de la nova associació pegolina li van explicar que el germen del col·lectiu va nàixer de la necessitat de «recuperar i reivindicar la memòria dels cinc pegolins que van ser assassinats al camp d‘extermini de Mauthausen-Gusen el 1941 i el 1942», ja que consideren que és una «injustícia que hi hagut amb els cinc pegolins que van morir a Gusen perquè a la resta d’Europa estan ben mirats i ací no s’ha fet res per ells i creiem que hem de corregir esta injustícia», traslladaven a la consellera de Justícia. Un projecte en el que també està involucrat l’IES Enric Valor de Pego i l’Amical de Mauthausen, l’associació que agrupa als exdeportats republicans dels camps de concentració del nazis, així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats als camps.

La Consellera Gabriela Bravo va considerar el projecte «molt interessant, sobretot perquè és importantíssim traslladar i implicar a les noves generacions tot allò que va passar […] no buscant venjança, sinó per a evitar que totes eixes atrocitats tornen a produir-se i la millor forma és educar en igualtat i en valors».

invitació Dia Memòria de les Víctimes de l'HolocaustPoc més de dues setmanes després d’esta reunió a Pego, esta vesprada, a les 19.30h., la Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, presideix l’acte homenatge del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Este està organitzat conjuntament amb La Nau, Centre Cultural de la Universitat de València, i vol retre homenatge als 700 valencians deportats als camps de concentració nazis, en els que van morir més de 400.

15356706_1795511817381634_1781809978931086638_nEntre eixos 400 assassinats hi es troben cinc pegolins: José Cerver Morell (assassinat a Gusen el 18 de novembre de 1941), Vicent Sendra Escrivà (assassinat a Gusen el 20 d’octubre de 1941), Andreu Sendra Morell (assassinat a Gusen el 19 de novembre de 1941), Carlos Sendra Sendra (assassinat a Gusen el 5 d’octubre de 1941) i un cinquè pegolí (qui més temps va estar en el camp d’extermini de Gusen), Pascual Franqueza Alentado (assassinat el 31 de gener de 1942).

L’acte que esta vesprada té lloc a la La Nau, Centre Cultural de la Universitat de València, pretén ser també un símbol de reconeixement i respecte que recorde alhora als quasi 9.000 espanyols deportats als camps nazis. L’Holocaust va suposar l’extermini de quasi dos terços de la població jueva d’Europa, sis milions, i de més d’un milió del poble gitano.

L’homenatge conclourà amb l’actuació ‘Música en la Memòria’, a càrrec de Tono Ruano, fagot, i Luis Vallés, piano.


1884 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!