La concentració parcel•laria reivindicació constant a la Junta Rectora del Parc Natural de Pego-Oliva

Al respecte la direcció del Parc s’ha compromès a fer la gestió front a l’òrgan competent, la Conselleria de Territori i Habitatge per trobar una possible solució al problema parcel•lari. El centre de recepció també va ser un dels projectes de futur que va tornar a la taula de la Junta Rectora. Des de l’Ajuntament de Pego, l’alcalde assegura que hi ha possibilitats de finançament i es treballarà en aquest camí. Ahir per la vesprada va tenir lloc la primera convocatòria en 2008 de la Junta Rectora del Parc Natural de Pego-Oliva a la ciutat de la Safor. En el consell es van tractar diferents temes que afecten a la marjal en tots els àmbits. A través la memòria d’activitats el director del parc, Vicente Urios va donar compte de la neteja de plantes invasores dels rius de l’aiguamoll que són de difícil eradicació, fet que implica una important inversió econòmica, ja que una d’elles es pot eliminat amb herbicides, però l’altra s’ha d’arrancar d’arrel per poder matar-la del tot.

El nou membre de la Junta Rectora, el nou president de la Comunitat de Regants, José Maria Sastre es va interessar per la qüestió de la concentració parcel•laria, un tema recurrent en totes les Juntes Rectores perquè fa més de 30 anys que està damunt la taula i mai s’ha acabat de tancar. El representant de l’ajuntament de Pego, el regidor d’agricultura, Andreu Dominguis assegura que la “reivindicació des de Pego al voltant de la concentració parcel•laria és que aquesta siga una realitat”, tot i que indicava, seguidament que “des de la conselleria no ho veuen molt clar i primer s’hauran de fer permutes”.

Per la seua banda, el president de la Junta Rectora apuntava que la direcció del parc “es va comprometre a fer una gestió front a l’organisme competent, la Conselleria de Territori i Habitatge, per veure el plantejament per a la possible solució –total o parcial- del problema.” Apuntant alhora que per tal de “començar el procés s’ha de saber on es tenen les terres”.

Per últim es va parlar dels projectes de futur que apunten al centre de recepció pegolí del parc natural, una qüestió que tampoc és la primera vegada que està damunt la taula de la Junta Rectora. El regidor d’agricultura apunta a que el centre de recepció “hauria de ser una realitat” i assegurava que “hi ha molt d’interès però falta una forta inversió econòmica”.

“Necessitat d’una dotació pressupostària important” coincideix el president de la Junta Rectora, Carmelo Ortolà. Així mateix, però Ortolà assegura que hi ha “possibilitat de finançament i es va a treballar en això”. L’ajuntament de Pego i ell mateix s’ofereix a buscar una eixida perquè els terrenys que té el consistori en front de Monte Pego servisquen per a albergar el futur Centre de Recepció.

D’altra banda, en eixa Junta Rectora es va aprovar un pressupost aportat per la Conselleria de Medi Ambient, de quasi 1’4 milions d’euros en la marjal Pego-oliva. Segons fonts de conselleria, el pressupost de 2008 per a l’aiguamoll alacantí qualificat d’importància internacional per la Conferència RAMSAR és un 31,82 per cent més elevat que el del passat any.
575 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!