La comunitat educativa de l’IES Enric Valor de Pego es concentra a favor de Víctor Pons al capdavant de la cantina del centre

Amb el lema ‘La volem com fins ara, amb Víctor’ centenars d’alumnes, exalumnes, professors, exprofessors, personal administratiu, representants de l’AMPA i el Consell Escolar es van concentrar ahir a la porta principal de l’institut “en protesta per la injusta resolució de la Conselleria en la concessió de la cantina a una empresa, suposadament, amiga”, resava la convocatòria.
El passat 26 de setembre el DOCV publicava la nova convocatòria de licitacions “per a la contractació del servici de bar-cafeteria de diversos centres docents públics de la província d’Alacant” entre els que es trobava l’IES Enric Valor de Pego. Un concurs que la Conselleria d’Educació resolia de la següent manera: “Se efectúa propuesta de adjudicación a favor de la oferta presentada por Litra Land Uni, S.L., que ha obtenido un total de 74,39 puntos (Canon 1,85 puntos, Lista de precios 59,89 puntos, Personal 1,00 punto, Inventario 4,40 puntos y Mejoras 7,25 puntos), y se ha considerado la oferta más ventajosa para la Administración.”

Davant aquesta notícia la comunitat educativa de l’IES Enric Valor de Pego no ha deixat de mobilitzar-se en contra de dita adjudicació. L’última acció va tenir lloc ahir a les 11 del matí en la porta principal de l’institut on centenars de persones, alumnes, exalumnes, professors, exprofessors, personal administratiu, representants de l’AMPA i el Consell Escolar han mostrat, tots amb l’esmorzar comprat al bar aqueix mateix matí, el seu recolzament a l’actual gerent de la cantina de l’institut Víctor Pons, que duu huit anys al front de la mateixa.

Amparo Siscar, una membre de l’AMPA i del Consell Escolar manifestava que “el que pensem tots i, jo concretament, és que ha sigut una injustícia el que fet que la cantina s’haja adjudicat a una empresa que damunt és una constructora” i defensava el fet que Víctor Pons “és una persona que fa huit anys que està al capdavant de la cantina, que té molta experiència i molt bon tracte amb la gent i això és el més important que havien de valorar les persones que han tramitat tot açò”.

Al cercar informació per internet sobre Litra Land Uni S.L, Ràdio Pego només ha pogut trobar referència a l’empresa pel que respecta al món de la construcció. L’objecte social de Litra Land SL és definit com a “Construcción de toda clase de obras públicas o privadas, la compraventa e intermediación de toda clase de fincas rústicas y urbanas, la promoción y construcción sobre las mismas de toda clase de edificaciones, su rehabilitación, venta o arrendamiento no financiero. Instalaciones de cualquier natural”. Potser es dega al fet que encara no han actualitzat l’ampliació del seu ventall d’activitats.

Dos alumnes als que Ràdio Pego va poder preguntar la seua opinió sobre el que està passant explicaven que “s’ha fet per a què es quede perquè tot el món li té molt de carinyo perquè ha estat molts anys amb nosaltres i ja és part nostra i és molt bon cantiner i volem que es quede”.

Durant la concentració que va tenir lloc ahir a l’institut es va llegir un manifest que comença subratllant el fet que la Conselleria “ha considerat l’oferta més avantatjosa per a l’Administració”. Arrel d’aquesta observació la comunitat educativa de l’IES Enric Valor de Pego es pregunta, “Però… Què era el que més interessava a la comunitat educativa del Centre? Què interessava més a tots els sectors representats al Consell Escolar del Centre?” I contesten ells mateixos, “La resposta era evident i així se li fa saber a l’Administració en un escrit aprovat pel Consell Escolar”.

A dit escrit expressen que “desitjàvem que es quedara Víctor Pons per la seua tasca en els darrers anys tant en les pures funcions de servir al bar com en altres comeses de cohesió social i de col•laboració contínua amb totes les activitats que se li demanaven o que ell feia espontàniament perquè se sentia integrat en el nostre projecte educatiu”.

Denuncia el comunicat de la comunitat educativa que “hem estat repassant les actes de l’obertura dels diferents sobres que es van presentar a la concessió i no hem vist valorada enlloc l’opinió del centre, que s’havia adjuntat”.

A l’escrit que es va llegir ahir durant la concentració a favor de la gestió de Víctor Pons al capdavant de la cantina de l’institut de Pego també es va posar de relleu que la comunitat educativa “En principi no tenim dades per a dubtar de la qualitat que puga oferir el nou concessionari però, és natural que pensem que difícilment podrà aportar tot allò que ha aportat Víctor Pons al llarg dels anys”. I es deixava en l’aire la pregunta sobre “Què estaran disposats a aportar per a afavorir la convivència, la resolució de conflictes i l’educació fora de les aules?”.

La comunitat educativa de l’Enric Valor es mostra sorpresa perquè assegura que “resulta contradictori el fet que en totes les convocatòries de l’Administració es té en compte l’antiguitat i els serveis prestats anteriorment pels candidats i, en canvi, en aquest cas no se’n fa ni menció”. Per a confirmar aquesta circumstància s’hauria de repassar la resolució de l’adjudicació reproduïda al principi de la notícia. “Se efectúa propuesta de adjudicación a favor de la oferta presentada por Litra Land Uni, S.L., que ha obtenido un total de 74,39 puntos (Canon 1,85 puntos, Lista de precios 59,89 puntos, Personal 1,00 punto, Inventario 4,40 puntos y Mejoras 7,25 puntos), y se ha considerado la oferta más ventajosa para la Administración.”

La comunitat educativa de l’IES Enric Valor de Pego manifesta que “Ens agradaria conèixer eixes llistes de preu que tant han valorat per a la concessió. Ens agradaria saber si són comparables (quant a qualitat) els productes de totes les llistes examinades” i opinen que “la convocatòria, la mecànica de la resolució i la mateixa resolució creen un conflicte de competències amb el consell escolar, que és qui deuria ser l’encarregat de decidir sobre totes les qüestions que afecten el funcionament del centre.” Conclouen que “al nostre parer, ens trobem davant d’una injustícia que cal reparar si es vol que els administrats (comunitat educativa de l’IES Enric Valor de Pego) puguen confiar en l’Administració”.

Preguntada per si la comunitat educativa confia en què les mobilitzacions empreses a favor de mantindre l’actual concessionari, Víctor Pons, al front de la cantina de l’institut, Amparo Siscar confessava que “això jo no ho sé, però intentarem fer tot el possible perquè es puga tirar endavant el que es quede Víctor”.

Aprofitant la visita a la cantina de l’IES Enric Valor, Ràdio Pego inquiria al focus d’atenció de tota aquesta mobilització, al cantiner Víctor Pons, que es mostrava abrumat per la mostra de suport de la comunitat educativa. Però Amb els peus a terra, Pons assenyalava que espera que “este acte, encara que pense que arribarà un poc tard per a mi, sí que valga per a una altra vegada sorgisca este tema o dels que haurien de prendre la decisió el Consell Escolar i que avui en dia està perdent molta força en estes i altres decisions”.

Sense poder concretar una data, Víctor Pons, confirmava que en breu cessarà la seua activitat perquè, tot i que encara no se li ha notificat des de Conselleria, intueix que “no crec que tarde molt perquè deuen estar esperant a que es complisca el temps reglamentari per a presentar al•legacions” i és per això que afirmava que “pense que no és farà més llarg d’un parell de setmanes, més o menys”.
650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!