La Comissió de Festes acorda ampliar el recorregut de Pinyata

Totes les carrosses i sardines que isquen a la desfilada de Pinyata s’organitzaran a l’encreuament entre l’Avinguda d’Alcoi i Capità Cendra per a pujar al punt que, inicialment, s’havia designat com a punt de trobada, l’encreuament entre Capità Cendra i Sant Jaume. En este indret estaran les batucades que acompanyen part del seguici fúnebre. Una vegada totes les sardines es cremen a la foguera del Pla de la Font començarà el correfocs.

Ahir de vesprada a l’Ajuntament de Pego va tenir lloc la Comissió de Festes per avaluar com havia anat el Carnestoltes i tenir un full de ruta per modificar algunes qüestions de cara a l’organització de l’any que ve. L’altre punt a tractar per la Comissió de Festes era el recorregut de la Pinyata després de la polèmica suscitada a través de les xarxes socials pel seu acurtament.

pinyata 2Explicava la regidora de Festes i Participació Ciutadana que tres pegolines interessades en tractar la qüestió van assistir ahir a eixa Comissió de Festes, el que va «alegrar» molt Rebeca Bañuls, perquè això va permetre que poguera explicar-los el seu punt de vista i ella escoltar el seu i «així les coses van quedar molt clares i ho vam fer molt a gust, arribant a un enteniment». Així que, després de barallar diferents opcions, la Comissió de Festes va decidir que «les carrosses i les sardines deurien d’eixir des del final de l’Avinguda d’Alcoi, quan esta s’encreua amb el carrer Capità Cendra». pinyata 3Des del punt de trobada que es va proposar en un primer moment eixiran les batucades que també desfilaran en el seguici fúnebre i la gent podrà triar des d’on vol començar la desfilada si no va en cap colla en concret, explicava Bañuls.

Recordava la regidora que les reunions de la Comissió de Festes «no són una obligació, sinó que servixen per donar l’opinió per a fer les nostres festes millor, per a fer les nostres festes més grans».

Eixa reunió d’ahir també va servir per a avaluar el Carnestoltes 2017 i servirà per a preparar les Festes de Pego 2017, ja que Rebeca Bañuls considera que «és una manera de treballar que funciona […] perquè és molt participativa i molt dinàmica». Deixava clar també que la Comissió està oberta a noves incorporacions.

Avançava la regidora de Festes, arrel d’una pregunta de la portaveu del PP, Ana Ortolà, relativa al muntatge de l’escenari davant l’entrada del garatge de la plaça de la Constitució, que «l’any que ve allí no es muntarà res».

16836188_682866081884775_3157308695447499439_oLa desfilada de Pinyata finalitzarà al Pla de la Font i, una vegada totes les sardines s’hagen cremat, començarà el correfocs a càrrec de la Colla ‘Dimonis Rafolins’ de l’Alqueria d’Asnar. Un punt i seguit a la nit de Pinyata on les espurnes prenen el protagonisme i la llum dels focs d’artifici il·lumina el camí. En acabar, música en distints llocs: Espai Veïnal Antic Institut, Pla de la Font i Sant Jaume. 

2024 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!