La campanya ‘Let’s clean-up Europe!’, arriba a la Marjal de Pego-Oliva per a netejar el fons del riu Bullent

Una activitat programada amb motiu de la Jornada de Neteja en espais públics a Europa, dedicada a la neteja d’espais naturals europeus. L’organitza la Conselleria de Medi Ambient a través del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, amb l’ajuda de l’empresa especialitzada en treballs subaquàtics i l’Ajuntament de Pego. La jornada es durà de 8 a 14h.
Any rere any, milions de tones d’escombraries acaben als rius, als oceans, a les platges, als boscos i a d’altres espais de la natura. Les causes principals són la producció insostenible i els patrons de consum de les nostres societats, les escasses estratègies de gestió de residus i la manca de sensibilització de la població.

La jornada Europea de neteja d’espais públics ‘Let’s Clean-Up Europe!’, pretén unir tota una sèrie d’iniciatives per a aconseguir tenir un esdeveniment d’àmbit europeu que tinga lloc al llarg del mes de maig a través de tot el continent, involucrant i arribant a la major quantitat possible de ciutadans i ciutadanes.

El rius, per desgràcia, al llarg de la història han estat utilitzats com a llocs per a desfer-se de tota classe de residus, el que ha provocat nombrosos impactes ambientals en estos fràgils ecosistemes. Des de l’acumulació de tota classe d’objectes i restes en les riberes i els llits del riu, fins problemes de contaminació d’aigües i alteració dels hàbitats de les espècies relacionades amb els ecosistemes fluvials.
Sumant-se a la iniciativa ‘Let’s Clean-Up Europe!’, el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva , amb la presència de bussejadors professionals de l’empresa ‘Kraken’, dedicarà el matí de dissabte, 24 de maig, de 8 a 14h., a netejar els fons del riu Bullent. Allí s’acumulen diferents residus que són de difícil retirada, si no es compta amb un equip especialitzat.

Ajudats per una plataforma flotant, es pretén treure dels fons del riu la major quantitat de fem possible. L’activitat es completa amb l’aportació de l’Ajuntament de Pego, que ha instal•lat els contenidors necessaris per a l’acumulació del fem i que, posteriorment els retirarà i traslladarà les restes a la planta de tractament on se separaran i reciclaran de manera adequada.

891 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!