La campanya de recollida de signatures posada en marxa per la Plataforma per la defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta ja es pot signar per Internet

L’objectiu és exigir a la Generalitat Valenciana la rescissió de la concessió a DKV-Marina Salut perquè, des de la Plataforma, entenen que no estan complint el plec de condicions del contracte. És per això que demanen que el Consell recupere la gestió directa per a garantir una sanitat vertaderament universal, pública i gratuïta. Esta campanya ha rebut, en menys d’una setmana, el suport públic dels líders d’EU i PSPV.
Fa dos setmanes que l’assemblea de la Plataforma per la defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta va decidir posar en marxa una campanya de recollida de signatures per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana la rescissió del contracte amb Marina Salut. La raó és que, entenen els membres que hi formen part de la Plataforma, que l’empresa adjudicatària de la sanitat comarcal no està complint els plecs de condicions del contracte, com explicava Paco Sánchez, membre de la Plataforma i representant d’Intersindical Salut, a Ràdio Pego dijous passat a ‘Taula Oberta’.

Un dels punts del contracte que, després de més de quatre anys de concessió no ha complit Marina Salut, ha de veure amb les infraestructures sanitàries que hauria d’haver executat, a banda del nou Hospital comarcal. Sánchez recordava que DKV-Marina Salut, en signar el contracte de cessió amb la Generalitat, “es comprometia a construir un segon centre de salut a Dénia”, “també a reformar el centre d’especialitats” i “a remodelar l’antic hospital de la Marina Alta [La Pedrera] per a convertir-lo en hospital de crònics”. De tot això, recorda el portaveu de la Plataforma, només ha construït el nou hospital de Dénia.

Un altre dels plecs imcomplits, segons la Plataforma per la defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta, és aquell que es refereix a què DKV-Marina Salut “ha de donar una assistència sanitària de la mateixa qualitat que a la resta de la ciutadania valenciana”. La Plataforma assegura que “això no està passant” i afirma que “en esta comarca som ciutadans de segona classe en quant a l’assistència sanitària”. Les raons per a asseverar això, també les dóna la Plataforma. Com a membre de la Plataforma Paco Sánchez recordava a Ràdio Pego que s’han tancat les urgències nocturnes de quatre centres de salut. “Continuen sense derivar pacients a l’hospital de la Pedrera […] perquè ho ha de pagar Marina Salut a la Conselleria”, al que s’afegix que “no ens envien a hospitals públics de referència” i que “s’estan reduint molt els tractaments a l’hospital”.

Al respecte de la derivació de pacients, hui podíem llegir a la premsa comarcal (Diario Información) que “L’Hospital de Dénia, que gestiona l’empresa Marina Salut, concessionària de l’àrea de salut de la Marina Alta, està enviant en contra del criteri dels seus propis metges, als malalts de càncer a la Clínica Benidorm per a les sessions de radioteràpia. Facultatius d’oncologia han advertit que el tractament que reben els pacients en esta clínica privada és més agressiu i els provoca efectes secundaris com cremades en la pell, inflamacions en teixits interns de l’aparell digestiu i diarrees i impossibilitat o dificultat a l’hora d’engolir. La Plataforma per a la Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta ha tingut coneixement d’este fet, que ja ha traslladat al Defensor del Pacient, que, al seu torn, ha demanat a la Fiscalia de la Comunitat Valenciana que inicie una investigació”.

En breu, la campanya de recollida de signatures que ha posat en marxa la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta, per a exigir a la Generalitat Valenciana la rescissió de la concessió a DKV-Marina Salut i la recuperació de la gestió directa per a garantir una sanitat vertaderament universal, pública i gratuïta, arribarà als mercats ambulants i als rastrells de les distintes localitats de la comarca. Alhora, ja es pot signar també en línia, és a dir, per Internet, accedint al blog de la Plataforma.

http://www.change.org/es/peticiones/president-de-la-generalitat-valenciana-sanidad-publica-en-la-marina-alta-2?utm_source=guides&utm_medium=email&utm_campaign=petition_created

En poc més d’una setmana dos líders polítics de l’oposició, la síndic d’EU a les Corts, Marga Sanz i el diputat al Consegrés i líder del PSPV, Ximo Puig han manifestat des de la Marina Alta, el seu recolzament a la demanda de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública.

Ximo Puig va exigir ahir a Dénia que la Generalitat “rescindisca el contracte amb l’empresa que gestiona la salut en la Marina Alta”. El secretari general dels socialistes va recalcar la necessitat que la Conselleria de Sanitat s’encarregue de la salut perquè els habitants d’esta zona siguen atesos igual que en una altra comarca. Segons va apuntar, «si la Generalitat Valenciana no rescata la concessió, ho farem els socialistes en 2015 quan estiguem en el govern». Hui mateix, la diputada d’Esquerra Unida Marina Albiol, “considera necessari que davant de la situació en la que es troba la gestió de la sanitat de la Marina Alta, aquesta torni a ser gestionada per la pròpia Conselleria de Sanitat. Albiol, considera que hi ha massa punts foscos en la gestió de Marina Salud del departament de Dénia. Marga Sanz, la secretària general d’EUPV, també demanava la rescissió de la concessió a Marina Salut la setmana passada en visitar Dénia.
763 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!