Jornades de Reflexió Educativa a Beniarbeig


Aquest cap de setmana a Beniarbeig l´Associació per a la Innovació Educativa de la Marina Alta han organitzat unes jornades, certificades pel Cefire de Benidorm, des de les quals es reflexionarà sobre com propiciar un ambient escolar relaxat en el que experimentar i desenvolupar des d’allò afectiu fins a allò científic, respectant els diferents ritmes, processos i interessos personals.

L´Associació per a la Innovació Educativa de la Marina Alta ha organitzat aquest cap de setmana al Centre Cultural de Beniarbeig “Jornades de Reflexió Educativa”. Amb aquestes jornades es vol contribuir a que l’escola siga un lloc segur on els xiquets i xiquetes se senten escoltats, estimulats, estimats i respectats pels adults amb els que conviuen. Des de associació s’intenta buscar altres models d’ensenyament més proper entre alumnat i professorat.

Durant les jornades de reflexió educativa dues escoles amb sistemes educatius diferents a l’estàndard. Una d’elles és l’escola pública Langile, que des de fa trenta anys va posar en marxa una escola inspirada en la pedagogia de Freinet. Allí cada alumne és una persona important.

També explicarà la seua experiència l’escola pública d’Almoines, que fa 25 anys que va començar el seu camí en la renovació pedagògica. El seu sistema d’avaluació es basa en la reflexió alumne-grup-professorat.

Les jornades es desenvoluparan de divendres a dissabte. Aquelles persones que s´hagen inscrit, podran obtenir el certificat del Cefire de Benidorm. Però les jornades estan dirigides no només als professionals sinó també als pares i mares i als mateixos alumnes, que també estan convidats a apropar-se a les reflexions sobre el sistema educatiu.
521 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!