Javier Ruiz ‘Txin’ juga amb els colors de les eixides de sol i el campanar de Pego en ‘Albades Impossibles’

Es tracta de la seua primera exposició fotogràfica i esta es pot visitar al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego fins el 27 d’abril, de dilluns a dissabte, de 10 a 13 hores i de 17 a 20h. Les 30 instantànies que completen l’exposició estan preses des del mateix lloc. Amb el resultat d’allò fotografiat durant dies i dies, Txin, «juga» perquè vol que «aflore el que no veiem».

Javier Ruiz ‘Txin’ fa fotos des què era xiquet. No obstant això, és ara, en l’edat madura, quan s’ha atrevit o ha decidit muntar la seua primera exposició fotogràfica que es pot visitar fins el 27 d’abril al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego.

Es tracta d’Albades Impossibles, una mostra amb 30 instantànies que tenen com a protagonistes el campanar de Pego i les eixides de sol amb els seus colors indescriptiblement intensos i vius. Txin desvelava perquè estos dos motius són protagonistes. El secret és que l’autor de les fotografies a les 4 de la matinada ja ha cobert les seues hores de son, el que li permet agafar la màquina fotogràfica, situar-la més o menys sempre en el mateix punt de casa des d’on captura la realitat d’eixe moment. «A partir d’ahí jugue amb el photoshop, altres vegades les deixe tan i com queden, en altres munte coses…» en definitiva, Txin juga amb les imatges que obté.

La selecció de fotografies que mostra ‘Albades Impossibles’ es remunta a més de dos anys enrere, moment en què el seu autor s’instal·la a viure a Pego. Confessava que, a l’hora de triar el material a exposar, s’ha hagut d’enfrontar a un gran dilema, ja que compta amb al voltant de 500 o 600 fotografies de la mateixa temàtica i se n’ha quedat amb 30. Han estat mesos els que s’ha pres per a poder anar descartant fotografies. Ara, una vegada muntada l’exposició reconeix que potser hagués triat unes altres, però reconeix que «t’has de decidir i ja estàs».

Només recórrer la planta baixa del Centre d’Exposicions te n’adones del perquè del títol de l’exposició, ‘Albades Impossibles’. Completa la visita per la mostra fotogràfica de Javier Ruiz Txin una poesia que dóna pistes de la raó per la que va vindre a Pego i que li permet haver fet totes eixes instantànies de les eixides de sol. També explica l’artista que «necessite deformar la realitat,/buscar la bellesa». També afirma que «Cada dia es fa de dia diferent,/cada dia, a Pego, els colors són impossibles». Un altre text que acompanya les imatges, este en prosa, presenta l’autor de la mostra on, en la seua última part, ens explica que en cada fotografia «hi ha molt de moviment. Des de la meua talaia a ‘El Calvari’, un privilegi, i amb el mateix enquadrament tots els dies, cada foto és distinta, els colors canvien, la llum no té res a veure d’un dia per l’altre» i també confessa que «jo el que busque és plasmar sentiments i per això, oblidant-me dels requisits tècnics, em submergisc en la llum i el color i […] em deixe portar. Vull que aflore el que no veiem i per això he titulat l’exposició ‘Albades Impossibles’.

Les fotos d’Albades Impossibles’, que es pot visitar fins el 27 d’abril, de dilluns a dissabte, de 10 a 13 hores i de 17 a 20h., al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego, estan a la venda i es poden demanar en distintes mides.
1512 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!