Incidència irregular de la vaga general a Pego

A l’Ajuntament de Pego només el 12’22% dels seus treballadors i treballadores han secundat la convocatòria. A Correus el seguiment ha estat del 66’67%. En l’educació pública la mitjana és del 68’2%.
Com és habitual en una convocatòria de vaga, la guerra de xifres està servida. Sobre les 13:30h., els sindicats majoritaris xifraven el seguiment de vaga en el 77%, amb el 97% del mateix en indústria. Per la seua banda, el Govern insistix a transmetre una imatge de “normalitat” i un seguiment de les aturades “clarament inferior” a 2010. La ministra d’Ocupació, Fàtima Bañez, ha assegurat que l’Exectiu està obert al diàleg i a les propostes dels grups parlamentaris, però que el text principal de la reforma laboral “no va a canviar-se”.

La vaga general ha estat convocada per l’aprovació per part del Govern d’una nova reforma laboral que, segons els sindicats, implanta un acomiadament més barat, amb menys requisits i que, com a norma general, serà procedent; dóna més facilitats a l’empresari per a canviar jornades, torns, funcions i salaris; introduïx un contracte específic per a pimes i emprenedors; establix nous incentius per a la contractació indefinida; i possibilita els acomiadaments col•lectius en les administracions i empreses públiques, entre altres mesures.

La incidència de la vaga general a Pego ha segut desigual. A l’Ajuntament només un 12’22% dels seus treballadors i treballadores l’han secundada. A Ràdio Pego s’han cobert els serveis mínims marcats per a cobrir els serveis informatius, que són del 50%. Així, durant primeres hores del matí i d’esta vesprada la programació de Ràdio Pego ha tingut i tindrà continguts diferents als habituals en motiu de la vaga general.

En Educació:
Col•legi Públic Ambra: Serveis Mínims, 24 de 26 professors han fet vaga.
Col•legi Públic Rosalia Bondia: 58’8% de professorat i 78’29% d’alumnat han secundat la vaga.
Col•legi Públic: Carolina Sala: 45% de professorat ha fet vaga
IES Enric Valor: 47%, 32 professors de 68 professors han secundat la vaga.
Col•legi Concertat Sant Antoni, només 1 professor ha fet vaga.

Correus a Pego: Un 66’67% de seguiment. Han fet vaga 2 de 3 treballadors d’atenció al públic i 6 de 9 treballadors de les oficines internes.

A Coopego, se’ns ha informat que la tenda, la secció de crèdit i altres serveis s’han obert amb normalitat. Al polígon, però, l’activitat està pràcticament paralitzada. La feina del magatzem està parada perquè no hi ha comandes. També està parada la collita de cítrics perquè hi ha prou mercaderia en la càmeres. Alguns treballadors de Coopego acudiran en autobús esta vesprada a la manifestació.

En l’àmbit comarcal, unes 2500 persones han acudit a la manifestació que ha tingut lloc a les 11h. a Dénia. Els sindicats convocants, Intersindical, CCOO i UGT informaven que a fàbriques com Ortiz a El Verger, no ha entrat ningú a treballar en el torn de nit, ni de matí. A Urbaser no va entrar ningú a treballar a excepció d’alguns treballadors. Rolser s’ha paralitzat al 100%. També el transport per mar. El transport ferroviari està en servei mínim. En educació la mitjana de seguiment és molt semblant a la de Pego –tenint en compte l’educació pública- 68% aproximadament. Sanitat i Comerç és on menys s’ha notat la incidència de vaga.
971 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!