L’Ovidi: el making of de la pel·lícula que mai es va fer, a menys de 5.000€ d’aconseguir el repte fixat amb el micromecenatge

La productora valenciana -amb capital humà pegolí- ha reprès el projecte sobre la figura i la persona de l’Ovidi Montllor. Este es va encetar en 2010 però, després dels entrebancs de RTVV per a finançar part del projecte, s’ha redefinit el contingut i actualment es planteja un documental ficcionat amb dos vessants: la d’un actor que prepara el seu paper endinsant-se en coneixent a fons el personatge a interpretar i, de l’altre, un fals making of que explique les dificultats d’una productora per a dur endavant el projecte. Fins el 17 de febrer es pot contribuir al projecte a través del micromecenatge.
L’Ovidi: el making of de la pel·lícula que mai es va fer té accent pegolí i és que al darrere del projecte està la productora pegolina Aire de Cinema, al capdavant de la qual està Carles Miralles. La idea va nàixer en 2010, quan es complien 15 anys de la mort del poeta, actor, rapsoda, l’Ovidi Montllor. La primera intenció va ser retratar la vida d’este polifacètic alcoià. No obstant això, tot i trobar facilitats a Catalunya i Madrid, les traves presentades per RTVV, no van permetre tirar endavant el projecte, explicava el productor executiu del projecte, el pegolí Sergi Miralles.
En esta ocasió Aire de Cinema ha reprès el que havia quedat amagat en un calaix però reformulant el seu contingut. En estos moments, es presenta L’Ovidi: el making of de la pel·lícula que mai es va fer que és justament un «paral·lelisme entre els que ens va passar a nosaltres i el que realment li va passar a l’Ovidi i és que, a l’Ovidi, com a alguns altres cantants, quan va arribar la democràcia els van tancar totes les portes dels estaments oficials», relata Miralles.
L’actual projecte se centrarà, per tant, en la vida de l’Ovidi, tot i que també, inclourà eixe petit paral·lelisme esmentat anteriorment. Així es planteja «un documental ficcionat en què es contarà, per un costat, la vida d’Ovidi vista des del punt de vista d’un actor (Eduard Fernández) que busca el seu personatge amb entrevistes a companys i familiars, i també amb imatges originals cedides per TVC i TVE. I de l’altre costat, amb un fals making of amb el que seguirem les dificultats d’una productora (Rosanna Pastor) i el seu equip per tractar d’aixecar el projecte, malgrat les negatives de la Televisió Valenciana», es resumix des de la productora. L’objectiu últim, però, és «conèixer el personatge i, coneixent el personatge, coneixerem coses que no s’han contat mai de l’Ovidi», concloïa Miralles.
Per a poder dur endavant este projecte, la productora Aire de cinema es veu, de nou, amb el problema del finançament ˗en estos moments amb una RTVV extingida. És per això que, davant la impossibilitat d’aconseguir fons públics per finançar-lo han decidit llançar una campanya de micromecenatge per aconseguir els diners necessaris per poder dur endavant el rodatge. Han calculat que el seu cost pot rondar uns 30.000€, ja que un rodatge, per senzill que semble «pot implicar a 20 ó 30 persones perfectament, entre càmeres, elèctrics, maquillatge, actors, localitzacions», explicava el productor exectiu.
Són, justament 30.000€ els diners que Aire de Cinema s’han fixat aconseguir en esta campanya de micromecenatge a través de la plataforma verkami que finalitza el proper 17 de febrer. A les 13.08h., de hui dimecres duien recaptats 25.080€, per tant, queden menys de 5.000€ per aconseguir el repte.

Assenyalava Sergi Miralles que són més de 500 persones les que hi estan donat suport al projecte, el que el duia a assegurar que «sí que hi ha gent a la que li interessa conèixer aspectes desconeguts de l’Ovidi Montllor». Les aportacions són a partir de 10€ i fins a 300€, este últim import pensat per a les associacions, clubs i similars.
El projecte no s’atura. Mentre es confia aconseguir els 30.000€, el director i guionista Vicent Tamarit intenta finalitzar el guió, mentre un documentalista es cabussa en els arxius televisius per localitzar imatges sobre l’Ovidi. Si tot anara segons els plans previstos i s’aconseguiren els 30.000€, el projecte començaria a rodar-se durant el mes d’abril, segons informava Sergi Miralles.
Finalment, el pegolí Sergi Miralles, demanava el suport de la gent perquè, assegura «la història de l’Ovidi mereix ser contada perquè ens l’han volguda amagar, perquè és una personatge incòmode, perquè no se’n callava una».
842 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!