Ignasi Tarrazona i Berta Martín s’imposen en la primera prova de la I Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc celebrada a Pego

Abel Sendra Vicens i Fernando Alemany Escrivà, queden segon i tercer, respectivament, del Campionat Autonòmic en la categoria Sub-16. Dissabte 19 de maig, el Centre Excursionista de Pego va ser molt felicitat per la bona organització local de la primera prova d’esta primera competició de búlder, on l’espectacularitat dels moviments va captivar el públic present durant tot el dia.
Dissabte, 19 de maig, el pavelló cobert ‘Ausiàs March’ de Pego era el centre neuràlgic de l’activitat esportiva. Allí es va desenvolupar, d’una banda el campionat autonòmic d’escalada en bloc. De l’altra banda, va tenir lloc la primera prova de la I Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc. Una nova competició demandada pels escaladors i les escaladores que esdevenia realitat i començava a caminar a Pego, un extrem que confirmava el president de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, Francisco Durà. Comentava Durà que “gràcies a la iniciativa del Centre Excursionista de Pego i a la Federació ho hem posat en marxa amb el suport, molt poquet, de la Federació Espanyola i Top30”. Confiava el president de la FEMECV que en un futur esta nova Copa “vaja a més i puguem anar a més en este esport” que descrivia com a “molt divertit i amb molta seguretat”.

L’organitzador local del campionat autonòmic i de la primera prova de la I Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc, va estar el Centre Excursionista que va desplegar una gran part dels seus membres per tot el pavelló per a cobrir totes les necessitats que exigia la prova. En acabar la jornada, el president del Centre Excursionista de Pego, Pablo Téllez puntuava amb un “10” l’organització, tot i que reconeixia que després vindrien les crítiques. Téllez se sentia satisfet en tot “des de l’afluència de públic a la participació d’escaladors”.

Sobre l’actitud dels membres del Centre Excursionista, Fèlix, un dels equipadors dels diferents blocs que van haver de superar tots els escaladors i les escaladores, confessava que fins i tot “li feia vergonya” la predisposició a ajudar que tenien i com de fàcil han fet la tasca.

Ja entrant en la competició, les expectatives de pòdium es complien en acabar la primera prova de la I Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc. El que va superar les expectatives del president del Centre Excursionista de Pego va ser l’assistència de públic.

Berta Martín quedava campiona en la primera prova de la I Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc. Membre de la Federació Catalana, té 35 anys i, tot i la seua experiència en competicions, considerava els blocs “superdifícils”. Explicava que “és la primera competició que he d’apretar molt i que hi ha blocs que veus que realment no faràs”. Berta Martín comentava que “tenies que estar amb la ment molt tranquil•la” per a no decaure pel fet de no superar alguns blocs.

En femenina absoluta, com hem dit, Berta Martín quedava primera. En segon lloc es classificava Teresa Troya de la federació murciana i en tercera posició Eillien Jubes de la federació aragonesa. I és que a Pego van acudir, per a competir en esta primera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en bloc, federacions d’Extremadura, Aragó, Catalunya, Múrcia, València, Madrid i Cantàbria, entre d’altres.

En absoluta masculina s’imposava Ignasi Tarrazona, veí de Gandia, que aconseguia fer dos blocs a vista, en el primer intent, el que puja en gran mesura el percentatge de punts. Ignasi es mostrava “molt content” de la fita, ja que confessava que “tenia molta pressió” tot i que dos dels seus competidors més forts no competien. No obstant, el guanyador de la primera prova de la Copa d’Espanya assegurava que dissabte a Pego “hi havia gent molt, molt forta la qual cosa em feia que no podia fallar”. I és que Ignasi Tarrazona volia aconseguir un avantatge important en esta primera prova.

En absoluta masculina el pòdium l’encapçalava Ignasi Tarrazona. El segon classificat era Roberto Palmer, un altre membre de la federació valenciana. En tercera posició es classificava Eric López, de la federació madrilenya.

En el campionat autonòmic. En la categoria Sub 16 masculina Alejandro Ventajas, de la federació murciana, s’imposava a dos pegolins que quedaven segon i tercer, Abel Sendra Vicens, de la federació valenciana i Fernando Alemany Escrivà, del Centre Excursionista de Pego.

Un tímid Abel declarava als micròfons de Ràdio Pego, després de competir, que es trobava “bé”, que competint “t’ho passes bé una estona i gaudixes”. Abel Sendra escala sempre que pot des què un dia va provar este esport en una eixida amb el Centre Excursionista.

A la resta de categories trobem Alba Muñoz campiona autonòmica Sub-18. A Jonatan Flor, campió autonòmic de Sub-18. En absoluta femenina autonòmica, en primer lloc tenim a Mari Carmen Alarcón. En segona posició trobem a Marina Cervello i en tercera a Marina Gómez. En absoluta masculina autonòmica, repetix en primera posició Ignasi Tarrazona. En segon lloc tornen a trobar a Roberto Palmer i en tercera posició a José Acamer.

En acabar totes les proves el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Pego, Raül Tamarit s’emportava una visió “molt positiva” de l’escalada en bloc. Tamarit qualificava la competició de “molt espectacular” amb una dificultat “extrema”. Es confessava “bocabadat”.

Demà al ‘Taula Oberta’ oferirem un ampli reportatge del que va ser la primera prova de la I Copa d’Escalada en Bloc i les proves autonòmiques celebrades a Pego durant el dissabte passat.
579 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!