I Fòrum de productes locals a Gata

Té lloc demà a les 13h. En ell participen empreses comarcals com Pego Natura o el Celler de la Marina. En este primer fòrum es plantejaran formes per tal de promocionar els productes locals que es cultiven a la Marina Alta. Paco Tamarit, que cuinarà una paella amb serments de raïm i arròs bomba de Pego, serà homenatjat.
La terra dóna fruits ben saborosos. La qualitat d’eixa terra a la Marina Alta és ben alta i això és el que vol donar a conèixer, entre d’altres qüestions, un grup de productors de la comarca. Ho faran en el context del I Fòrum de productes locals que es desenvoluparà demà dijous a Gata.

Entre les empreses que promouen este fòrum trobem ‘Pego Natura’, Vicent Dominguis, el seu portaveu explicava que es “volen fer valdre els nostres productes”. La millor manera, fent una paella amb el que tenen, “serments de raïm de Gata i arròs bomba de Pego”. El cuiner, el pegolí, Paco Tamarit, serà l’encarregat de traure tot el suc als elements culinaris. Alhora serà homenatjat per la seua dedicació durant tants anys a la cuina tradicional. Dominguis apuntava a què este fòrum també vol animar a la gent que es dedique a l’agricultura, a que continuen dedicant-s’hi.

Apuntava Dominguis que els productors locals el que estan detectant és que, la major part dels estrangers que viuen a la Marina Alta el que valoren són els productes baixos en residus i culivats ací. Arrel d’esta observació han decidit “fer valdre els nostres productes”.

El I Fòrum de productes locals es durà a terme a la rebotica d’ El celler de la Marina’, el que limita el nombre de persones que podran participar al mateix. És per això que les empreses productores que acudisquen debatran, internament, “com promocionar els nostres productes locals”, que és el tema triat en esta primera edició, per a després, si l’experiència és fructífera, traslladar-la a més localitats de la Marina Alta i obrir el fòrum al públic general exposant els eixos centrals resultants d’este primer fòrum de productes locals.657 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!