Hui la comunitat educativa protagonista en la lluita contra la violència masclista a Pego

A les 11.30h., a la plaça del mercat s’ha guardat un minut de silenci en record de l’última víctima de la violència de gènere, una dona de 30 anys, de nacionalitat alemanya, resident a Vinaròs. A continuació l’alumnat de 1r i 3r d’ESO del grup TEI han posat crespons negres amb els noms de les víctimes de violència masclista en el que portem de 2017. Esta activitat és d’àmbit comarcal i està coordinada per la Xarxa de Regidories d’Igualtat de la Marina Alta. A Pego compta amb el recolzament de la comunitat educativa. En acabar, alumnes de tots els centres educatius s’han traslladat al teatre municipal per a continuar amb l’acte de repulsa contra la violència cap a les dones. Dissabte, 25 de novembre, Dia internacional per l’eradicació de la violència de gènere, a les 6.30 de la vesprada, partirà una manifestació silenciosa des del passeig Cervantes fins la plaça del Mercat, lloc on es llegir diversos manifestos de denúncia i per a la reflexió.

20171124_114041Este matí, el coneixement d’un nou cas de violència masclista a territori valencià ha fet que els actes programats entre la Regidoria d’Igualtat, Dones Cabal i la comunitat educativa començaren amb un minut de silenci en record de la dona assassinada este matí, d’un tir amb escopeta, per la seua exparella a Vinaròs, on vivia la víctima. A continuació, l’alumnat de l’IES Enric Valor ha retut un homenatge a totes les dones i els fills i filles que enguany han estat assassinades pels seus marits, exmarits o els seus pares dient en veu alta el seu nom, la seua edat i on van ser assassinades. P1350030Mentrestant, anaven penjant crespons negres a un gran llaç morat que hi ha penjat a la façana de la residència Sant Joan de Déu. Tota esta activitat ha estat observada per altres alumnes procedents de les quatre escoles del municipi.

El regidor d’Igualtat i també d’Educació, José Merí explicava fa uns dies en què consistia l’activitat que s’ha realitzat a la plaça del mercat, que forma part d’una acció d’àmbit comarcal coordinada per la Xarxa de Regidories d’Igualtat.

P1350056Cap a les 12 l’alumnat s’ha traslladat al teatre municipal de Pego i allí s’han barrejat els discursos de persones amb adultes amb els treballs audiovisuals i manuals que han preparat les quatres escoles del municipi: Ambra, Carolina Sala, Rosalia Bondia i Sant Antoni i l’IES Enric Valor. P1350054La primera en intervindre ha estat la professora de filosofia ja jubilada, Elvira Cambrils, però també ho ha fet el regidor d’Igualtat, José Merí, la presidenta de Dones Cabal, Tere Ferrando, la representant de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, Julia González i el professor d’Història, Joan Morell.

Elvira Cambrils defensava que «hem de fer un esforç cadascú de nosaltres […] perquè de nosaltres depén el que passarà en el futur». A més, constatava la cruel realitat que «són moltes les dones que moren assassinades a mans dels seus marits i els exmarits i la pregunta és: ‘Què està passant?’» Una pregunta a la que, confessava, «No tenim respostes, però ens les formulem». I per això hui de nou, «malauradament», ens tornem a preguntar «Per què, qui se suposa que estima més a una persona l’acaba assassinant?’. ‘Què està passant?’». P1350035Plantejava Cambrils que «només si entenem que som homes i dones, només si entenem quina és la relació que ha de presidir els nostres contactes, només si entenem que significa estimar, podreu vosaltres caminar cap a un món on s’elimine aquest tipus de violència. Que no és només violència cap a les dones, és violència contra els fills, és violència contra la família, és violència contra tota la societat i, a nosaltres, a vosaltres que vivim en ella, ens incumbix».

23472317_1601367349886769_5843588117970345780_nDemà 25 de novembre, Dia internacional per l’eradicació de la violència de gènere, la societat pegolina està convocada a una manifestació silenciosa que, partirà a les 18.30h., des del Passeig Cervantes fins a la Plaça del Mercat, on està es procedirà a la lectura de diversos manifestos. José Merí, regidor d’Igualtat, convida a tots els pegolins i les pegolines a participar d’eixa manifestació per a, entre totes i tots, lluitar contra este sense sentit que és la violència cap a les dones.

 

2275 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!