Homenatge a les muntanyes i els bombers en l’inici de curs

El de hui no ha estat un dilluns qualsevol, sinó, que, a més de ser el primer dia de la setmana, també ha estat el primer dia del curs 2022-2023. En total, segons dades oferides per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Pego, hui anaven a les aules dels centres educatius de Pego, els col·legis Ambra, Carolina Sala, Rosalia Bondia i Sant Antoni i l’IES Enric Valor, un total de 1.401 estudiants.

Les ganes de tornar a classe, majoritàriament, n’eren poques. Però, hi ha qui s’ha avorrit de les vacances i tenia ganes de retrobar-se amb els amics.


Per tal que el primer dia d’escola no siguera tan dur, els col·legis de Pego han fet una mena de festa de benvinguda als xiquets i xiquetes.

Al CEIP Rosalia Bondia, la celebració de l’inici del curs ha estat dedicada a les nostres muntanyes i ha comptat amb convidats que han parlat de la preservació i la recuperació del territori que ens envolta i que va ser arrasat en l’incendi forestal d’agost. Entre d’ells, quatre bombers pegolins: Carles Siscar, Josep Palacios, Jaume Sala i Ximo Sala, als quals tant els escolars com el claustre de professor ha ret un sentit homenatge. Escoltem la directora, Núria Ferrer.


A més dels aplaudiments, els escolars obsequiaren els bombers amb una “foto de l’esperança”, reconeixements que agraí Carles Siscar, qui afirmà que els ànims dels pegolins i pegolines els arribaren en tot moment.

També hi ha participat el president de Pego Viu, el col·lectiu de defensa del territori, li diuen Néstor Portes, qui ha demanat la implicació dels xiquets i xiquetes en una explicació gràfica de les dimensions que ha tingut l’incendi forestal que va arrasar les nostres muntanyes al mes d’agost. I també els ha contat cóm es pot previndre els incendis forestals.


I, per últim, per a començar el nou curs amb energia, escolars i mestres han cantat «Agafant l’horitzó», de Txarango.

INICI DE L’ESCOLA MATINERA

Hui ha començat també l’Escola Matinera de Pego. Un total de 74 xiquets i xiquetes es beneficiaran en aquest nou curs del servei que ofereix l’Ajuntament de Pego perquè els i les alumnes que ho desitgen i necessiten, puguen acudir una hora abans de l’inici de les classes.

L’escola matinera s’inicia hui i suposa una “ajuda als pares i mares que entren abans de les 9 del matí als seus treballs i els resulta complicat portar als seus fills i filles a l’hora d’inici de les classes”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Merxe Bolta.

El servei compta amb cinc monitors, tots ells de Pego, que es repartiran entre els quatre centres escolars del municipi: Ambra, Carolina Sala, Sant Antoni i Rosalia Bondia. Aquests monitors s’encarregaran d’organitzar una sèrie d’activitats per a amenitzar l’espera de l’inici de classes dels xiquets i xiquetes, els quals tenen edats compreses d’entre els 3 a els 12 anys.

Merxe Bolta ha indicat que en l’escola matinera “S’organitza jocs i treballs manuals amb temàtiques que s’adapta segons l’època de l’any i altres activitats”.

Malgrat que ja hi ha alguns centres que coneixen aquest servei, aquest és el primer any que serà finançat i coordinat per l’Ajuntament, a través de l’empresa Lauter. La regidoria de Serveis Socials considera «necessari ajudar a les famílies que tenen horaris complicats, amb l’Escola Matinera intentem fer més fàcil la conciliació familiar”, recalca la regidora, qui ha agraït a les diferents escoles i AMPA “la seua col·laboració i cooperació perquè aquesta iniciativa puga realitzar-se”.

 

582 Visites
Hola!!