Garcia-Gasco posa l’accent en la igualtat fonamental de l’església en la clausura de la seua visita pastoral

Durant quasi 15 dies s’ha realitzat a l’arxiprestat de Pego i Les Valls una visita pastoral que feia 28 que no arribava. Dissabte l’arquebisbe-cardenal Agustí Garcia-Gasco va finalitzar la inspecció amb una eucaristia en la que va afirmar que s’ha de “recuperar la identitat cristiana davant una societat que vol imposar el laïcisme radical” tot i “respectant els que no pensen” com ells. El dissabte de vesprada, davant una Església de l’Assumpció de gom a gom l’arquebisbe-cardenal Agustí Garcia-Gasco va clausurar, amb una eucaristia, la visita pastoral que durant quasi 15 dies s’ha realitzat a l’arxiprestat de Pego i Les Valls i que feia 28 anys que no s’havia produït. Amb la solemnitat que mereix un acte d’aquestes característiques, el públic assistent va poder escoltar de boca del cardenal que la visita pastoral ha “d’enfortir la vostra fe, la vostra esperança i la vostra caritat”. Així mateix Garcia-Gasco va posar l’accent en la igualtat fonamental que hi ha en l’església, en la missió que té aquesta i en la seua urgència.

En el seu discurs l’arquebisbe va encoratjar els fidels a no perdre la identitat del cristià i va assegurar que ells, els cristians han de “recuperar la nostra identitat cristiana davant una societat que vol imposar el laïcisme radical i per tant expulsar de la societat a Déu” el que és una ofensa. Tot i això Garcia-Gasco va afegir que s’ha de fer “respectant els que no pensen com nosaltres”, una afirmació un tant contradictòria analitzant el to de la primera.

La família i el matrimoni també van estar presents durant el seu discurs. “Si no hi ha una família creient i evangelitzadora, com hi haurà fills que puguen ser educats en la fe baptismal, en la fe del carisma d’haver rebut l’eucaristia i al mateix temps de ser confirmats i posats en camí per al matrimoni o la vocació religiosa o sacerdotal?” Pregunta retòricament el cardenal i afirma que “No es podrà donar eixa realitat si la família no és evangelitzada i evangelitzadora”, destacant que “ahí està l’obstinació després d’una visita pastoral.

477 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!