Foment adjudica la redacció de la Ronda Sud alternativa a la N-332 en la Safor

Ineco SA serà l’encarregada de redactar el Pla de la futura A-68 que transcorrerà pels termes municipals de Gandia, Bellreguard, Almoines, Potries, Rafelcofer, l’Alqueria de la Comtessa, la Font en Carròs i Oliva. El compliment dels terminis permet mantindre l’esperança que les obres s’inicien en 2011.
Des de fa anys que es demana, sobretot per part dels veïns i veïnes d’Oliva, l’eliminació del trànsit de vehicles pesats per dins del municipi, ja que el volum de trànsit és molt alt. No obstant, els anys han anat passant i la N-332 continua com estava. Amb més semàfors, però igual que sempre. La diferència potser és que la pressió social i dels ajuntaments, ha aconseguit que les fitxes es mogueren i sembla que s’ha escalat un important esglaó en el procés de la construcció d’una via alternativa a la N-332. Tenint en comptes, però, que el més convenient hagués estat la liberalització de l’AP-7 per tal de destruir paisatge i produir molèsties en altres municipis de l’interior de la Safor.

El procés administratiu que conclourà amb la construcció de la ronda de circumval•lació de la N-332 en el sud de la Safor, entre Gandia i Oliva, ha escalat un altre important escaló. El Ministeri de Foment acaba de comunicar als ajuntaments l’adjudicació de la redacció del projecte a l’empresa Ineco SA, la qual cosa suposa, sobre el paper, el pas previ a la licitació d’una obra que no costarà menys de 120 milions d’euros.

L’empresa adjudicatària té sobrada experiència en este tipus d’actuacions. Ineco va elaborar el projecte de l’autovia que uneix Jaca i Navarra, així com la de Lleida a Huesca. Altres actuacions dutes a terme són les ampliacions de l’estació ferroviària de Barcelona-Sants i de l’aeroport de Madrid-Barajas

A partir d’este moment els ajuntaments de la Safor pel terme municipal dels quals discorre l’obra (Gandia, Bellreguard, Almoines, Potries, Rafelcofer, l’Alqueria de la Comtessa, la Font en Carròs i Oliva), han de remetre a l’empresa adjudicatària la informació necessària sobre infraestructures afectades per la futura autovia, que s’anomenarà A-38.

Ineco SA té un any per a presentar el projecte al Ministeri de Foment, però fonts properes a la negociació del projecte, han assegurat que part del treball ja s’ha realitzat, en resposta a la celeritat que els ajuntaments haurien exigit.708 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!