Festes avança l’inici del Carnestoltes de Pego a divendres per la nit

Amb un concert on actuaran tres grups de Pego: La Fèmina Band, Blat i Smoking Soul’s, una combinació d’estils que, assegura Raül Tamarit, regidor de Festes, que agrade a adults i joves. Començarà a les 23.30 hores del divendres 28 de febrer i tindrà lloc al Pla de la Font. Dissabte 1 de març, a les 11h., des de la Plaça del Mercat i fins el Pla de Font, III desfilada infantil de Carnestoltes. A les 00.30h., s’iniciarà la desfilada oficial del Carnestoltes de Pego 2014. Hi haurà premi a la millor disfressa individual (100€) i a la millor disfressa col•lectiva (150€).
Ahir de vesprada el regidor de Festes de l’Ajuntament de Pego, Raül Tamarit, convocava a la premsa comarcal al Centre d’Exposicions per a anunciar-nos les novetats que enguany presenta el Carnestoltes de Pego. El lloc triat per a la roda de premsa era el més adient tenint en compte que allí han confluït dos exposicions: la primera d’elles ‘La metáfora del disfraz’; la segona, mostra els cartells participants al XXII concurs.
En un lloc principal, el cartell guanyador, ‘Sardinawer’ de Tomàs Prats Lázaro i el cartell anunciador de la Pinyata.
A més dels dos finalistes, un d’ells obra de la pegolina Inma Femenía, l’altre de Rubén Lucas Garcia.
L’animador cultural, Rafel Ruiz destacava que esta ha estat l’edició en què més cartells s’han presentat, 57, a més, arribades de molts i variats punts geogràfics: Pego, Dénia, Gandia, Oliva, Benissa, Alacant, Alcoi, Ibi, Beniarrés, Nules, Villena, Castelló, Múrcia, Navarra, A Corunya, Tenerife o Burgos. Del premiat, ressaltava Ruiz que “beu del còmic” i té l’habilitat de concentrar en un sol espai les tres festes que congrega Carnestoltes: La Baixada, Carnestoltes i Pinyata.Les dos mostres sobre Carnestoltes estaran exposades fins el 8 de març i es poden visitar de dilluns a dissabte de 18 a 20h., al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego.
Pel que fa a Carnestoltes, el regidor de Festes, Raül Tamarit confirmava que per tercer any consecutiu la festa de disfresses més popular de Pego es desenvoluparà pels carrers de la localitat, perquè “la idea de recuperar l’esperit original de Carnestoltes va ser un èxit”. La novetat més destacada de la que informava Tamarit sobre el proper Carnestoltes a Pego és que, este, començarà la nit de divendres, 28 de febrer.
La idea té com a objectiu crear una festa “per als que no volen les aglomeracions de dissabte”. Per a ells i elles “s’ha preparat al Pla de la Font un concert amb grups de Pego per a poder gaudir de la música i tindre un cap de setmana complet de festa”. El concert començarà a les 23.30 hores i comptarà amb La Fèmina Band, Blat i Smoking Soul’s. Explicava el regidor de Festes que “s’ha pensat en estos tres grups perquè tinguem música per a tot tipus d’edat”. El concert, aclaria Tamarit, “serà totalment gratuït”.

La regidoria de Festes concibix enguany el Carnestoltes com una festa més completa que puga beneficiar a la gent que gaudix de la festa en una versió tranquil•la i una altra d’aglomeracions. També perquè es beneficie, al màxim possible, la gent que treballa de cara al públic, sobretot hostaleria i restauració.

Eixe mateix divendres, 28 de febrer, al Passeig Michel albergarà una fireta amb diferents atraccions, sobretot per als més menuts. Esta fireta, al llarg de la setmana farà un dia dedicat als xiquets i es faran preus especials a tots els assistents.

Justament els més menuts i les més menudes seran protagonistes de la III desfilada infantil que tornarà a organitzar l’ajuntament de Pego, dissabte 1 de març pel matí, amb l’ajuda de les AMPA i d’altres associacions festeres de Pego. La concentració de classes i escoles està prevista a les 10.30 del matí, l’eixida a les 11h., des de la Plaça del Mercat fins al Pla de la Font. La desfilada infantil estarà animada per la música de la batucada d’Ondarattack i La Clandestina. Expressava el regidor de festes que esta desfilada infantil “és una bona manera de fomentar les arrels tradicionals del nostre poble”.

Durant la setmana de Carnestoltes les escoles, a més de ser visitades per la bruixa del Carnestoltes, realitzaran dibuixos que il•lustren la festa. Els millors seran publicats en el llibre de Festes de Pego 2014, anunciava Raül Tamarit.

A partir de les 18h., s’iniciarà el muntatge de les barres per part de les associacions del poble. Serà el compte enrere per a la gran festa nocturna de Carnestoltes. Esta s’encetarà amb la tradicional desfilada des del Pla de la Font a la Plaça del Mercat. Durant eixa desfilada un jurat elegirà la millor disfressa individual i la millor difressa col•lectiva, dos premis dotats amb 100€ i 150€, respectivament i que es donaran a conèixer a principis de la setmana següent a Carnestoltes. La desfilada estarà amenitzada per la música d’Ondarattack, Tropa la Trop i l’Agrupació Musical de Pego.

Durant la matinada hi haurà tres zones de música a Pego, la primera la trobarem al Pla de la Font (macrodiscomòbil), activa fins les 2.30h. de la matinada. Les altres dos zones de música estaran situades a la plaça del Mercat i a la plaça de l’Antic Regne i estaran actives fins les 6 de la matinada amb la música de les orquestres ‘La Bruja’ i ‘Crash’, barrejada amb DJ’s de renom “perquè no pare la música en tota la nit”, apuntava el regidor de Festes.

Explicava Raül Tamarit que, “per ser un dia important, la zona de les discoteques i pubs, tindrà un horari especial de tancament, i també trauran al carrer la seua música muntant macrodiscomòbils pels voltants. Aquesta zona serà l’última en tancar la música a les 8h per a intentar respectar també a aquells pegolins que no volen participar de la festa i també tenen dret al seu descans”.

Assenyalava el regidor de Festes que “s’oferirà a les associacions i veïns de Pego la possibilitat de posar “barres” en la zona de la plaça del Mercat, i també en L’Avinguda d’Alacant i La Plaça de L’antic Regne, per tant seguim apostant pels pegolins”. D’altra banda, com el centre del poble serà el que aculla la festa més popular de Pego, una festa que podria congregar, segons les previsions de la regidoria de Festes i Turisme, més de 20.000 persones durant la matinada de dissabte a diumenge (1-2 de març), l’Ajuntament ha habilitat “per a tots el veïns de les zones on es concentra tota la festa un pàrquing gratuït amb vigilància privada per a poder deixar els vehicles fins el diumenge dia 2 del matí, situat al recinte de Multiactivitats la Trilladora”.

Així mateix, s’habilitaran zones d’aparcament per a autobusos i vehicles que arriben durant la vesprada i la nit, en l’àrea del polígon industrial de la Carretera de Dénia, així com els carrers pròxims a l’Avinguda Alcalde Fernando Alemany Ortolà, i al polígon industrial de Pego.

Pel que fa a la seguretat durant la nit de Carnestoltes, es tancaran algunes zones o carrers en els que tradicionalment es varen produir problemes en edicions anteriors, i que l’any passat ja es van solucionar prenent este tipus de mesures, és a dir, prohibint el pas dels vianants que no siguen veïns d’eixos carrers. Totes aquestes zones estaran vigilades i controlades pels membres de l’empresa de Seguretat privada contractada expressament per al servei de Carnestoltes 2014.

Així mateix, es comptarà amb reforç de la plantilla de la Policia Local de Pego, així com de gran quantitat d’efectius de la Guàrdia Civil, i l’empresa de Seguretat Privada, que vetlaran per a vigilar que tot vaja bé i els veïns puguen gaudir del Carnestoltes.

En la part sanitària, es disposaran de diverses zones amb ambulàncies i dos amb hospitals de campanya, un d’ells mòbil, primer situat al Pla de la Font a l’eixida de la desfilada i més tard prop de la carretera d’Oliva; l’hospital de campanya fixe estarà a l’ambulatori.

Per últim, el servei de neteja també comptarà amb un reforç. Començarà la feina a partir de les 6 de la matinada, des dels afores fins el centre del poble, per a evitar les majors molèsties als veïns. És per això que el regidor de Festes demanava paciència al veïnat perquè entén que “serà un dia complicat “, tot i que preveu que “a migdia el poble estarà completament net”.

Festes i Turisme des de finals de desembre de 2013 que estan rebent correus de gent interessada en conèixer les dates de carnestoltes i la disponibilitat d’aparcament i altres detalls relacionats. En esta ocasió un grup també es va interessar sobre si Pego disposa d’un recinte habilitat per a caravanes.
827 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!