Felicitats a un pegolí de 99 anys

Batiste Sendra Peretó va cumplir dimecres passat 99 anys d´edat. Se sent satisfet d´haver arribat a eixa xifra, a la que molts voldrien aplegar. La vida, li la donen els seus nets, encara menuts. El dia de l´aniversari Batiste va tenir una visita sorpresa, la rondalla en què tocava de jove.
La longevitat cada vegada és més comuna entre els éssers vius del segle XX i XXI. Però no deixa de ser tot un esdeveniment quan algú aconsegueix arribar als 99 anys, quasi una centúria de vida. Això és el que ha viscut el pegolí Batiste Sendra Peretó. Amb una ment de claredat extrema i tranquil·litat al parlar, ens ha rebut a la Residència, on viu. Satisfacció és el que sent d´haver arribat a eixa xifra tant alta en edat, tot i que també ens confessa que ha patit diverses intervencions quirúrgiques importants i això ha enfosquit el seu itinerari vital. Els nets, però, li injecten l´energia necessària per continuant respirant.

Altres esdeveniments que el fan sentir viu són per exemple la visita sorpresa que dimecres passat, per celebrar el seu aniversari, li van realitzar els membres de la rondalla de la que Batiste formava part. Perquè Batiste ha estat un dels artistes de Pego. Els seus dits han tocat durant molts anys les cordes del llaüt que encara conserva a la seua habitació, però que, al contrari que ell, ha perdut la veu i ja no sona. Batiste hagués volgut que no fora així perquè li abellia compartir els seus coneixements musicals amb els companys, com abans.

El que també continua viu a la residència és el carnestoltes. Allí tothom es disfressarà dissabte de matí per a mantenir viva la tradició i la festa. Batiste, com a bon músic, sempre ha participat en aquesta celebració cantant i ballant pels carrers del poble.

Amb dos dies de retard, felicitats i per molts anys Batiste.
475 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!