Expo Marina Alta, “un veritable desastre”

Així ho definia la regidora de Turisme de Pego, Pepa Sendra. Els municipis presents a la darrera fira de la comarca, Pego, Les Valls, Benissa i La Vall de Pop, s’han sumat a la resta d’empreses que han presentat un escrit de denúncia a l’Oficina del Consumidor al considerar l’esdeveniment una “estafa”. Del 20 al 23 de març es va celebrar a la localitat d’Ondara la tercera edició de la Fira Expo Marina Alta. El canvi d’ubicació havia alçat una alta expectació entre els expositors, així com les previsions realitzades per l’empresa organitzadora. Finalment tot això ha quedat, com diu l’expressió castellana, en “agua de borrajas”. Més de 40 empresaris -que representen a tots els expositors excepte a un- han firmat un escrit de reclamació que han presentat a l’Oficina del Consumidor (OMIC) al considerar que la fira va ser un “engany” i una “estafa” i, per eixe motiu, demanen “la devolució íntegra de l’import de l’estand així com les despeses derivades de la mateixa com són salaris, despeses de desplaçament, allotjament i publicitat”.

L’Ajuntament de Pego a través de la seua regidoria de turisme va ser un dels pobles presents al certamen, com també Les Valls, Benissa i els pobles de la Vall de Pop. Tots ells s’han sumat a aquesta reclamació que resumeix els punts no complerts per l’empresa organitzadora, Publiturística i els defectes detectats durant l’Expo Marina Alta. Pepa Sendra, responsable de la regidoria de turisme de Pego llegia la reclamació escrita que entre d’altres ressalten “que el nombre d’expositors no arribava a la meitat del que havien promés els organitzadors, que hi havia risc de precipitacions i l’organització no ha habilitat el recinte per a tal circumstància, els actes previstos per a reclamar l’atenció del públic no s’han efectuat” i un llarg etc que resumia Sendra la descripció de la Fira com “un veritable desastre”.

La presència de Pego en aquesta fira es deu a l’èxit que es va tenir en les dos anteriors edicions, celebrades a Dénia sota el nom d’Expo Dénia. Assegura Mari Nieves Mayor, tècnica de Turisme de Pego, que aquesta fira en principi dóna a conèixer el municipi a la gent que visita la zona de la Marina i és, per tant, potencialment visitant de Pego.

La tècnica de turisme, finalment, però apunta a determinades qüestions que han pogut minvar sobre manera l’assistència de públic al recinte firal d’Expo Marina Alta com el fet que l’empresa no va fer “la publicitat que s’havia previst”, com així tampoc s’ha realitzat per part de Publiturística “la promoció i tota la difusió que s’hauria d’haver fet”. Això s’ha de sumar la mala ubicació de l’Expo Marina Alta.

Avui les empreses que van muntar estand en la Fira Expo Marina Alta han presentat la denúncia anunciada ahir al considerar, recordem-ho, l’esdeveniment una “estafa”. A l’escrit presentat a l’Oficina del Consumidor han aportat perquè els tornen la devolució dels diners invertits, proves gràfiques del “desastre” que va ser el certamen com són fotografies o vídeo.

La cara positiva d’aquestes passades festes en quant a turisme es refereix és que els allotjaments hostalers i rurals han tingut una bona afluència de públic, tant a Pego com a l’Atzúbia i a Les Valls. El que deixa un sabor no tan amarg pels mals resultats de la Fira.721 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!