Evarist Miralles, el millor cuiner d’Espanya, continuarà sent “el mateix de tota la vida, el de Pego”

Tot i reconèixer que després de guanyar aquest distintiu en el XIII Campionat d’Espanya de Cuiners “queda una feina molt gran que fer”. El tàndem Evarist Miralles i David Vizcaíno aconseguien dimecres, 13 d’abril de 2011, dos fites importants en el XIII Campionat d’Espanya de Cuiners. D’una banda, que per primera vegada un valencià es fes amb el prestigiós premi. De l’altra, que en una mateixa edició el Premi Millor Cuiner d’Espanya i el Premi Rougie, a millor ajudant de cuina, recaigueren en un únic equip, en aquest cas el valencià.
Si fa uns mesos va ser la dansa, el ball el que va revolucionar Pego amb la presència del jove pegolí Marc Pons López a ‘Fama, a Bailar’, aquesta setmana ha estat la cuina qui ha tornar a pujar l’eufòria al poble, ja que el tàndem Evarist Miralles i David Vizcaíno aconseguien dimecres, 13 d’abril de 2011, batre rècords en el XIII Campionat d’Espanya de Cuiners. D’una banda, que per primera vegada un valencià es fes amb el prestigiós premi. De l’altra, que en una mateixa edició el Premi Millor Cuiner d’Espanya i el Premi Rougie, a millor ajudant de cuina, recaigueren en un únic equip, en aquest cas el valencià.

Ahir, quan Ràdio Pego li va preguntar a Evarist Miralles que significava per a ell ser el millor cuiner d’Espanya, la resposta va ser: “no sabem con digerir-ho”, tot i que semble estrany l’expressió venint d’un cuiner extraordinari que fa digerir amb delit tot allò que elabora als seus comensals. Un altre detall important en la resposta va ser el plural “ens va costar dos dies, hem sigut els millors en un concurs”, referint-se no només al seu ajudant de cuina, el xeresà David Vizcaíno, Premi Rougie, sinó a tot l’equip que ha estat durant 5 mesos preparant-se durant 10 hores diàries. Amb el sabor del premi encara esclatant al seu paladar, Evarist Miralles, asseverava que amb la consecució d’aquest títol, “el problema ens ve ara, que ara representem a Espanya en l’Europeu i en el Mundial, i ens venen dos anys de faena que van a ser fortíssims”.

Recalcava el millor cuiner d’Espanya el que implica treballar, durant cinc hores i mitja en una cuina de 3 m2, preparant receptes que han d’avaluar els cuiners amb més solera de l’Estat.

Ser el Millor Cuiner d’Espanya permetrà a Evarit Miralles i també al seu ajudant de cuina David Vizcaíno participar en el ‘Bocuse d’Or Europeu 2013’ i posteriorment en el ‘Concours Mundial de la Cuisine Bocuse d’Or’, que en paraules de Miralles és assistir a les “Olimpíades de la Cuina”, ja que “has de ser el millor, has de ser el més net, no només el menjar, sinó que valoren moltíssimes coses”.

Explicava Evarist Millares que el jurat el que ha valorat, a més del resultat culinari, ha estat “el candidat, la seguretat de saber fer perquè durant el concurs et fan proves i et fan preguntes per a vore si caus o fracasses, per a templar els nervis”. Un conjunt de factors que feien confessar el millor cuiner d’Espanya que “ha sigut molt dur”.

I quines són les receptes que van aconseguir encisar el jurat? Segons el mateix Evarist Miralles, “va ser una aposta molt, molt, molt arriscada […] perquè vam proposar fer el que sabíem, que era treballar amb els productes de la nostra zona”, és a dir en els de la Marina Alta i altres comarques valencianes. En el plat de peix, presidit per la part més noble del saló, van aprofitar la gamba de Dénia; olivetes del Cuquello; botifarra d’arròs bomba de Pego; cigala de Torrevella. Confirmava el millor cuiner d’Espanya “que tota l’essència de la Marina Alta la vam portar allí”.

Sobre si aquest premi tan important, que qualifica a Evarist Miralles com al Millor Cuiner d’Espanya, el canviaria, l’humil i modest geni culinari assegurava que ell continuarà sent “el mateix de tota la vida, el de Pego”. No obstant, reconeixia que “ara ens queda una feina molt gran que fer”.

770 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!