EUPV denuncia el sobrecost de més d’1,2 milions d’euros de l’IES Enric Valor de Pego

L’institut de Pego, junt a deu centres educatius més, sumen un total de 18.583.316 € en modificats sobre el preu inicial. Els sobrecostos van ser denunciats per la Sindicatura de Comptes en el seu informe anual. Al preguntar EUPV pels mateixos a la Consellera d’Educació, esta contesta que la Conselleria “estudia i planifica les seues actuacions amb les corresponents Direccions Facultatives a fi de gestionar de forma responsable els seus recursos”.
EUPV ha remés una nota de premsa denunciant els “brutals sobrecostos en la construcció de col•legis denunciats per la Sindicatura de Comptes”. Es tracta d’onze col•legis que sumen modificacions del valor de 18.583.316€. Entre ells es troba l’IES Enric Valor de Pego. La seua construcció es va licitar per 6.220.997€ i durant el procés d’execució este pressupost inicial s’ha incrementat en 1.236.969€, el que vol dir que la construcció de l’IES Enric Valor de Pego ha costat un subtotal de 7.457.966€.
Davant estos sobrecostos, que com s’ha indicat a l’inici de la notícia sumen més de 18,5 milions d’euros, la síndica a les Corts d’EUPV, Marga Sanz va formular a la consellera d’Educació, Maria José Català com justifica l’empresa les modificacions dels onze centres educatius i si la Conselleria d’Educació ha acceptat les justificacions de les distintes empreses. La resposta de Català va estar breu, indicant-li a Sanz que “la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports estudia i planifica les seues actuacions amb les corresponents Direccions Facultatives a fi de gestionar de forma responsable els recursos públics. En alguns casos estes actuacions es modifiquen amb l’objectiu de complir normatives vigents aplicades a l’actuació a realitzar o evitar futures actuacions que ocasionarien despeses molt majors que els referits en les seues preguntes parlamentàries”.

La resposta obtinguda ha portat a la coordinadora d’EUPV ha afirmar que “la consellera Català, en una mostra extrema d’irresponsabilitat, ha passat olímpicament de justificar els 18,5 milions de més que s’han gastat en la construcció de col•legis mitjançant l’empresa pública CIEGSA”, el deute de la qual, segons recorda Sanz, “suposa per a l’Institut Valencià de Finances quasi 250 milions d’euros, és a dir el 47% del seu deute total”. Ha denunciat Sanz que “aquest és el nivell de transparència del qual fa gala el Consell”.
1113 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!