Este matí el ple ordinari d’abril tenia un públic que no és gens habitual

Hui han assistit a la sessió ordinària del ple pegolí alumnes de 3r d’ESO del col·legi Sant Antoni i és que estan estudiant l’organització territorial, l’organització política del territori en l’àmbit estatal, autonòmic, però també local. Així estan veient com funcionen el Congrés dels Diputats, les Corts i també els plens municipals i és per això que hui n’han assistit a un. Una manera de conèixer de primera mà com s’interactua i com es debat sobre qüestions que afecten la vida del poble on viuen. Malauradament, però, hui ha estat un ple breu, sense massa punts a l’ordre del dia, sense mocions per debatre i sense quasi preguntes. Entre d’altres coses s’ha aprovat la liquidació del pressupost 2016 amb un romanent per a despeses generals de 820.830€.

P1310729Este matí la imatge del saló de plens de l’Ajuntament de Pego no era la habitual, ja que les cadires estaven totes pràcticament ocupades per gent jove. Així que era doblement estranya la instantània, ja que els plens no solen tindre públic (o molt poc) i quan en tenen no sol ser tan jove. El misteri és que l’alumnat de 3r d’ESO del col·legi Sant Antoni està estudiant l’organització territorial, l’organització política del territori en l’àmbit estatal, autonòmic, però també local. Així estan veient com funcionen el Congrés dels Diputats, les Corts i també els plens municipals i és per això que hui n’han assistit a un. Una manera de conèixer de primera mà com s’interactua i com es debat sobre qüestions que afecten la vida del poble on viuen. En breu també faran una visita a les Corts Valencianes.

20170406_083413Hui, l’alumnat de 3r d’ESO del col·legi Sant Antoni ha assistit a un ple breu, sense massa punts a l’ordre del dia, sense mocions per debatre i sense quasi preguntes. Així que s’han endut una visió que no és exactament l’habitual dels plens ordinaris de l’Ajuntament de Pego.

Este matí, per exemple, s’ha aprovat el segon reconeixement de crèdit de 2017, per un valor de 16.138’41€. Són factures reconegudes corresponents a l’exercici anterior però que s’han presentant en este i, per tant, han de passar per ple, com els explicava Carmelo Ortolà, regidor d’Hisenda.

P1310730Així mateix, s’han assabentat que la Direcció General de Pressupostos de la Generalitat Valenciana va comunicar a l’Ajuntament l’incompliment de la comunicació de l’avaluació del Pla de Sanejament de l’exercici 2015. Este incompliment va ser causat per un error inconscient per part del departament d’Intervenció que no va validar l’enviament de la documentació al web del Ministeri d’Hisenda amb una segona signatura electrònica, com ha explicat l’auxiliar d’Intervenció de l’Ajuntament de Pego.

D’altra banda, també han escoltat com es donava compte de la liquidació del pressupost de 2016. Una liquidació que indica que els drets pendents de cobrament ascendixen a 3.939.922€, que les obligacions pendents de pagament són de 2.123.870€. El resultat pressupostari en positiu és de 557.316€. El romanent de crèdit és de 1.945.386€ i el romanent de tresoreria ascendix a 2.272.128€, dels quals estan afectats, és a dir, que financen unes despeses que ja estan compromeses en els pressupostos però que venen d’altres exercicis, 1.451.298€ i hi ha un romanent per a despeses generals de 820.830€.

 

1713 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!