Esquerra Unida-Marina Alta exigix a la consellera Català que anule la supressió d’aules rurals a la comarca

La síndica del grup a les Corts, Marga Sanz, assegura que es tancaran 5 aules rurals, les de Parcent, Murla, Benidoleig, Vall de Laguar i La Rectoria i això “atempta contra la igualtat d’oportunitats i provoca que s’incremente el despoblament de les zones de l’interior”.
Les noves condicions educatives, sobretot aquelles que han de vore amb l’increment de la ràtio per aula, comporten algunes reestructuracions educatives que afecten a tots els centres educatius, però especialment als pobles d’interior que són els que menys creixement demogràfic tenen. Davant el nou mapa educatiu de la Marina Alta per al pròxim curs, la síndica d’EUPV a Les Corts, Marga Sanz, assegurava que es produirà el tancament de 5 aules rurals, a Parcent, Murla, Benidoleig, Vall de Laguar i La Rectoría. Per a Sanz açò “suposa un atac duríssim a aquesta comarca, atempta contra la igualtat d’oportunitats i provoca que s’incremente el despoblament de les zones de l’interior. La conselleria no pot amagar darrere de les raons demogràfiques que hi ha un augment de la ràtio que fa que algunes d’aquestes unitats desapareguen”, subratlla.

Sanz adverteix que si no es corregeix aquesta decisió, “les conseqüències van a ser molt negatives, no sols per a les famílies sinó per al conjunt de la societat i l’economia, perquè en molts casos s’obligarà al trasllat familiar i a l’abandonament del camp, justament en un moment en que aquest s’ha convertit en una eixida a la crisi per a moltes famílies”.

Esquerra Unida exigeix a la Consellera d’Educació, Maria José Català que “reflexione, que reconsidere aquestes mesures i anule la supressió d’aquestes unitats rurals” perquè assegura la formació que “anem cap enrere com els caragols. En lloc de mantenir i augmentar aquestes aules, el que fa el Consell és generar més mancances”, critica.
819 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!