Esquerra Republicana demana inversions a l’Estat per a rehabilitar el Castell d’Ambra de Pego

A més de per a millorar diferents camins i carreteres i netejar sendes i barrancs del terme de Pego. La demanda econòmica global d’Esquerra Republicana és de 227.538.000 d’euros per a inversions de l’Estat al País Valencià.
En el període d’esmenes parcials als Pressupostos Generals de l’Estat els diputats d’Esquerra Republicana al Congrés han presentat una bateria d’esmenes que exigeixen un augment de 227.538.000 d’euros en les inversions de l’Estat al País Valencià. Un total de 92 esmenes que busquen, expliquen des d’Esquerra, “frenar el procés centralista neoliberal de reformes estructurals que ha iniciat l’actual Govern espanyol i en el qual s’enmarquen els PGE elaborats pel PP.”

Les esmenes presentades fan referència a matèries molt diverses, des de la rehabilitació del patrimoni artístic a la innovació industrial i tecnològica o les infraestructures ferroviàries i energètiques, i recorren el conjunt del territori del País Valencià. Concretament, en matèria d’infraestructures, Esquerra ha demanat 15.000.000 d’euros per a la construcció de l’eix mediterrani, “al que, el projecte de PGE del Govern espanyol, només destina 1.009.000 d’euros”, però també insisteix “en la millora de les xarxes de proximitat constantment oblidades com és la construcció del tram ferroviari que enllaçaria Gandia, Oliva, Pego i Dénia”, al que Esquerra assigna 7.000.000 d’euros.

Focalitzant encara més en el municipi de Pego i el seu terme municipal des d’Esquerra Pego s’afirma que les esmenes presentades per ERC al Congrés inclouen destinar una partida a la rehabilitació parcial del Castell d’Ambra, a millorar diferens camins i carreteres i a netejar sendes i barrancs del terme de Pego.

Davant este reclam econòmic, el portaveu d’Esquerra-Pego, Saül Ortolà, ha declarat que “si s’aproven aquestes esmenes, calculem un impacte directe d’uns 15 milions d’euros i 150 llocs de treball, amb inversions per a apostar per una marca turística basada en el respecte al territori i al medi ambient”.
555 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!