Esquerra-Pego parla sobre la crisi valenciana

Amb la conferència sota el títol ‘La crisi valenciana: El preu d’ofrenar glòries a Espanya’, Agustí Cerdà, president d’ERPV i exdiputat i Saül Ortolà, president d’Esquerra-Marina Alta, abordaran el dèficit fiscal valencià o el deute econòmic de l’estat envers el País Valencià situant el problema com una qüestió endèmica. La conferència té lloc aquesta vesprada a les 8 a la Casa de Cultura de Pego.
Aquesta vesprada a les 8 tindrà lloc, a la Casa de Cultura de Pego, la conferència organitzada per Esquerra-Pego ‘La crisi valenciana: El preu d’ofrenar glòries a Espanya’. En ella intervindran Agustí Cerdà, exdiputat i president d’ERPV i Saül Ortolà, president d’Esquerra-Marina Alta. Aquest acte és l’inici d’una sèrie d’activitats que Esquerra-Pego té previst dur a terme per tal d’explicar el seu projecte al poble de Pego, com expressava el portaveu de la formació a Pego, el mateix Saül Ortolà.

Esquerra-Pego parteix de la base de què els valencians i les valencianes “hem de reclamar el que és nostre, hem de reclamar el nostre dret a existir com una societat cohesionada i valenciana, sense complexos ni subordinacions”, explicava Saül Ortolà.

En la conferència ‘La crisi valenciana: El preu d’ofrenar glòries a Espanya’, ERPV se centrarà en la part econòmica que s’hauria de reclamar a l’Estat. I és que afirmen des del partit republicà que des de l’aprovació de l’IRPF l’any 1978 “els valencians paguem en concepte de solidaritat més diners dels que hem rebut en concepte de fons europeus”. Asseguren des d’ERPV que “cada any els valencians deixem de percebre aproximadament 5.600 milions d’euros, impostos que paguem i que després no s’inverteixen al País Valencià.” Així, Cerdà i Ortolà posaran damunt la taula el dèficit i l’espoliació fiscal. Sobre aquesta qüestió última asseguren des d’Esquerra que “l’espoliació fiscal que patim els valencians no depèn de qui governe a Madrid. Guanye el PP o el PSOE, els valencians sempre perdem”, sentencien. Durant la conferència els ponents intentaran desmuntar alguns tòpics “amb els que els polítics espanyols acostumen a resoldre qualsevol polèmica sobre finançament autonòmic”, expliquen en un document on es resumeixen els continguts de la conferència a realitzar.567 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!