Es presenta ‘Pego també tapeja’, la I fira de la tapa del municipi

Tindrà lloc els dies 17 i 18 de maig al Passeig Cervantes, amb un horari de 12 a 17h., i de 19 a 24h. En esta primera edició, que organitzen les regidories de Creama i Turisme, participen 8 bars i restaurants de Pego que tindran una carpa individual i oferiran, cadascun, 3 tapes combinades amb cervesa.
La gastronomia és un pol d’atracció incontestable, si se li afegix el factor social, encara més. És per això que, l’Ajuntament de Pego a través de les regidories de Turisme i Creama, no han dubtat a capbussar-se en un nou esdeveniment gastronòmic al municipi proposat, directament, des del sector restaurador. Dilluns de vesprada ens el presentaven.
‘Pego també tapeja’ té el seu origen en l’experiència, en l’interés per saber que es fa fora, que funciona més enllà de la cuina del propi negoci, de visitar fires a d’altres localitats. Quedar-se amb allò que a un/a li agrada i, seguidament plantejar-se: “Per què no intentar-ho al meu poble?” i compartir la idea perquè el poble s’enriquisca amb l’experiència. Així és, a grans trets, com naix la I fira de la tapa de Pego. En este cas, va estar Mònica Miralles, propietària d’El Moss de Pego, qui va visitar la Fira de la tapa de València i li va agrada i va pensar que a Pego també podia funcionar. Els propers 17 i 18 de maig serà el moment de comprovar-ho.

La I Fira de la tapa de Pego està concebuda per a desenvolupar-se a l’aire lliure. El lloc triat per a dur-la a terme ha estat el Passeig Cervantes “perquè és un lloc fantàstic per a este tipus d’esdeveniments”, explicava la regidora de Turisme i Creama, Pepa Sendra, que afegia que les carpes són grans i allí lluïxen, a més, el Passeig Cervantes “permet que s’acumule un gran nombre de persones”.

En esta primera edició de ‘Pego també tapeja’ participen 8 restaurants. Cadascun d’ells disposarà d’una carpa individual i oferirà tres tapes distintes. Per a poder consumir bé qualsevol tapa, bé la cervesa, la gent haurà d’adquirir primer el tiquet corresponent. El preu de la tapa serà d’1,50€ i el de la cervesa d’1€. Tot això acompanyat de música i també de castell inflable per a més menuts.
Les expectatives per als restauradors, en paraules de Mònica Miralles, se centren en què “la gent [en general] col•labore, els bars que col•laboren apuntant-se i mostrant les seues tapes perquè ens coneguen i les expectatives del poble, esperem que eixe cap de setmana s’acosten tots a vore-ho, a provar les tapes i a beure una cerveseta”.

La regidora de Creama i Turisme, Pepa Sendra, traslladava que “la comunicació va ser fàcil amb els restauradors” i destacava que “ens va semblar una idea fantàstica”. El que no va ser tan fàcil va estar “buscar el col•laborador de la cervesa o qui muntara les carpes perquè era la primera vegada per a nosaltres […] finalment però, podem comptar amb un distribuïdor de cervesa que és de Pego”.

Turísticament, ‘Pego també tapeja’ serà el reclam perquè “tota la gent de la comarca i de fora s’aprope al municipi perquè proven les tapes de Pego i que quede com un costum vindre a Pego també a tapejar”, explicava la tècnica de Turisme, Mari Nieves Mayor.

Des del punt de vista empresarial, l’aposta per un esdeveniment d’empremta nova a la població com és la I Fira de la tapa a Pego comporta un nou repte col•laboratiu per als participants. L’Agent de desenvolupament local de Creama Pego, Alicia Carbonell, argumentava que ‘Pego també tapeja suposa que “col•laboraren i cooperen els 8 restaurants, un fet molt important […] perquè cadascú tindrà un producte però tots, sota un mateix paraigües, van a un enfront de l’altre […] van a treballar i cooperar conjuntament i és molt important perquè són empreses del mateix sector i unes poden aprendre molt de les altres”.

Sobre quines seran les tres tapes que oferisquen cadascun dels 8 restaurants participants: Bondia, Ca Vicent, Casa Colom, El Moss de Pego, Chaflán, Asador Gallego, La Tasqueta i Nèctar, només aconseguíem que Mònica Miralles ens avançara que són més bé “tapes típiques que treballem cada dia amb elles”, amb la finalitat que “d’ací a un mes, després d’haver provat una tapa a la Fira, vingues al bar i la pugues tornar a tastar”.
L’horari de la I Fira de la tapa ‘Pego també tapeja’ és de 12 a 17h., i de 19 a 24h. Alicia Carbonell, ADL de Creama apuntava que “s’alternarà amb activitats complementàries per a xiquets i es dinamitzarà amb música i més sorpreses”.

Com tots els projectes en què les regidories de Creama i Turisme impulsen, ‘Pego també tapeja’ naix amb esperit de continuïtat.
994 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!