Es presenta la XXIX Trobada d’escoles en valencià a Gata

Abans d’eixa presentació s’hi lliuren els Premi Sambori. Enguany, tornen a rebre distinció els col•legis de Pego. Més concretament l’alumnat de 3 i 5 anys d’infantil del CEIP Rosalia Bondia i a l’alumnat de 4 anys d’infantil del CEIP Ambra.
En 2014 la Marina Alta obri les Trobades d’escoles en valencià. Així, el 5 d’abril, la Trobada de Gata obrirà esta cita anual tan important per a l’educació valenciana. Enguany, el lema ‘Escola Valenciana, la nostra escola’, “és la crida del qui tenim el convenciment que la millor escola possible és l’escola a la qual tothom té dret, l’escola conformada pels mestres i pel professorat amb il•lusió, per aquelles i aquells que treballen de valent perquè tot l’alumnat tinga una educació òptima. És l’escola de les mares i els pares participatius, l’escola de les comunitats educatives que apliquen els valors propis d’una societat valenciana que sap estar a l’altura de les circumstàncies, malgrat les actuacions de l’Administració educativa”, assenyala el manifest d’Escola Valenciana de la que forma part la Cappev.
La Trobada d’Escoles en Valencià de 2014 se centra en la defensa d’escola que millors resultats acadèmics dóna, per Escola Valenciana, “l’escola en valencià, un model que està establerts, bàsicament, en el sistema educatiu públic”.

Este esdeveniment tan important per a l’ensenyament en valencià, es presenta esta nit a Gata, seu de la XXIX Trobada a la Marina Alta. Un avanç més bé institucional del que esdevindrà dissabte, 5 d’abril a Gata.

Prèviament, a les 19.30h., al CEIP Santíssim Crist de Gata es lliuraran els Premi Sambori que fa 16 anys que s’organitzen per tal de promoure i difondre l’ús literari del valencià dins l’àmbit escolar.
En eixe lliurament, de nou, l’alumnat de Pego tornarà a pujar a l’escenari per a recollir un premi. En l’apartat d’Educació Infantil d’Aula, només pot seleccionar un treball dels presentats, com són els tres casos que ens ocupen, els de l’alumnat de 3 i 5 anys d’infantil del CEIP Rosalia Bondia i a l’alumnat de 4 anys d’infantil del CEIP Ambra.
Els premis en les modalitats col•lectives (d’Infantil i Necessitats Educatives Especials) consistirà en material per a l’aula. de 0 a 3 anys, un de 3 anys, un de 4 anys i un altre de 5 anys.

870 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!