Entren en vigor els pressupostos municipals de 2008, qualificats per l’oposició com uns comptes on es realitza malversació de fons.

Set mesos després de començar l’any, finalment entren en vigor els pressupostos municipals de Pego per al 2008. Després d’haver complit tots els tràmits adients, ahir es van publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana els comptes anuals de l’Ajuntament per a aquest exercici, uns comptes que redueixen la seua quantia en un 5% respecte a la de l’any passat. Set mesos després de començar l’any, finalment entren en vigor els pressupostos municipals de Pego per al 2008. Després d’haver complit tots els tràmits adients, ahir es van publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana els comptes anuals de l’Ajuntament per a aquest exercici, uns comptes que tot i reduir la seua quantia en un 5% respecte a la de l’any passat, des del consistori no s’han qualificat com a restrictius sinó de pressupostos on s’aplicarà la contenció de la despesa pública municipal. Segons l’Alcalde de la localitat, l’independent Carmelo Ortolà “la diferència fonamental respecte als comptes de 2007 es troba en el capítol d’inversions, que queden molt limitades degut a la situació econòmica de crisi que està vivint-se actualment i que també afecta als Ajuntaments”.

Tot i entrar en vigor amb retard, ja que normalment l’aprovació i publicació dels pressupostos sol portar-se a terme en els primers mesos de l’any, des de l’Ajuntament també s’ha afirmat que pel que queda d’any es portaran a terme inversions grans i importants com el convertir el camp de futbol Cervantes en un camp de gespa artificial “per a que puguen gaudir d’ell també els xiquets i així concentrar en un mateix lloc els jocs esportius infantils” ha assegurat el primer edil de Pego. Junt a inversions com aquestes “que són limitades i no podran ser totes les que ens agradaria” segons Ortolà, el nou pressupost municipal també es caracteritza per contemplar una important partida pressupostària a pagar un gran número de factures que actualment encara té pendent l’Ajuntament.

Cal recordar que a final de l’any passat l’Ajuntament i la urbanització Bella Rotja van fer efectiu el pagament del conveni pel que aquesta última aportava al Consistori quasi dos milions d’euros que s’han de destinar a finançar inversions al poble. Amb aquest romanent de Tresoreria, el que ha fet el Govern Municipal és destinar-lo de moment a pagar eixes factures que encara té pendent l’Ajuntament tant de la passada legislatura en la que Ortolà ja era alcalde com de l’anterior. Així, segons Carmelo Ortolà, “com a dia de hui la urbanització Bella Rotja encara es troba en construcció i aquesta encara estarà en obres alguns anys, ens podem permetre gastar eixos diners en saldar els deutes de l’Ajuntament, i durant deu anys, a poc a poc, el Consistori es compromet a tornar el 10% d’eixos diners emprats i destinar-los a les inversions que calga derivades de l’augment de població al posar-se en marxa Bella Rotja”.

Aquesta estratègia ha segut qualificada d’il•legal per la oposició pegolina, conformada pel Partit Popular, ja que estarien gastant-se els diners donats per Bella Rotja per a una finalitat, en un altre objectiu. Segons els popular això podria fer seure a l’Alcalde de Pego en el banquet dels acusats per malversació de fons públics. Per la seua banda, Ortolá ha replicat que “la seua obligació com a Alcalde és anar fent front als compromisos que actualment té l’Ajuntament pel que fa als deutes”. Amb això “les inversions per augmentar infrastructures poden esperar ja que actualment encara no són necessàries perquè Penya Roja no està acabada”.

Per a l’Alcalde de Pego i responsable d’Hisenda, el pressupost de 2008 que ahir va entrar en funcionament ha segut un pressupost difícil de quadrar per la mancança de liquidesa econòmica de l’Ajuntament. És per això que va prendre la decisió d’agafar els diners del conveni amb Bella Rotja i gastar-los en pagar deutes, va aclarir Ortolà, ja que del contrari l’Ajuntament hagués tingut que fer un préstec, amb les despeses en quant a interessos que això comporta, cosa que hauria fet pujar els impostos per poder fer front a ells. Per a evitar aquesta situació és que el Govern Municipal va decidir utilitzar momentàniament eixos diners que ja posseeix i que de moment no anaven a gastar-se.
582 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!