Entre 6.000 i 8.000 persones es manifesten a Dénia amb motiu de la vaga general

A Pego el més destacat ha estat el tancament de Correus i Creama Pego. A l’Ajuntament de Pego ha secundat la vaga el 19% del personal. Al centre de salut ha obert amb normalitat. Els polígons este matí es veien també funcionant amb normalitat. Alguns comerços de Pego s’han pogut vore amb la persiana o la porta tancada per vaga. La major incidència de vaga ha estat en quant a l’alumnat.
A Pego el seguiment de la vaga ha estat bastant desigual. A Pego el 19% del personal de l’Ajuntament de Pego ha fet vaga. Una de les conseqüències d’eixe 19% és que, un servei com Creama Pego ha romàs tancat hui.

A Correus la vaga ha estat del 100% ja que l’oficina hui està tancada.
La secció de cítrics de Coopego hui no ha treballat.

Al centre de salut, en el torn de matí, només una persona ha fet vaga.

La incidència de vaga en EDUCACIÓ a Pego ha estat la següent:
– Col·legi Ambra: 50% de professorat. 87% d’alumnat.
– Col·legi Carolina Sala: 25% de professorat. 70% d’alumnat.
– Col·legi Rosalia Bondia: Només un mestre ha fet vaga. 80% de l’alumnat
– Col·legi Sant Antoni: 25% de professorat de secundària i primària. 25% d’alumnat.
– IES Enric Valor: entre el 35 i el 40% del professorat i personal administratiu. L’alumnat a partir de 3r d’ESO no ha acudit. De 1r i 2n d’ESO han acudit una trentena d’alumnes. No hi hagut transport escolar.

D’altra banda, algunes autònomes i autonoms de Pego també han decidit no obrir hui les seues persianes i adherir-se a la vaga general i de consum com han estat Flors Mandràgora, M.jou o Nexo Veterinari. Ens han informat que a la zona del Passeig també hi hagut alguns comerços que no han obert.
Pel que fa a la manifestació que s’ha dut este matí a Dénia amb motiu de la vaga general, ha estat, segons els sindicats, tot un èxit. Han participat entre 2.500 i 4.000 persones, segons fonts policials i entre 6.000 i 8.000 segons els organitzadors de la marxa. Han eixit des de l’estació d’autobusos i, finalment, han acabat davant de l’Ajuntament de Dénia. Encapçalava la manifestació la pancarta de la Plataforma Actua Marina Alta amb el lema ‘Cal impedir-ho’. També hi havia pancartes dels bombers, d’educació i de sanitat.
Una circumstància estranya que s’ha donat hui és que este matí els ajuntaments de Dénia, Ondara i Xàbia han decidit suspendre les classes per l’alerta roja per pluges que hi havia activada. Una alerta que a les 8 del matí ha passat a groga. Davant este fet la Plataforma per l’ensenyament públic de la Marina Alta ha enviat als mitjans de comunicació una nota de premsa denunciant el que han considerat un tancament patronal. Exactament manifestaven que “La patronal d’educació a la Marina Alta juga amb el temps, per desmobilitzar i per la por que té al seguiment massiu de la vaga en l’ensenyament, per tota la comunitat educativa”.

Relatava el comunicat que esta setmana dilluns es van suspendre les classes i dimarts, quan almenys a Pego han caigut 178 litres per metre quadrat, no ho han fet. La plataforma considera que, justament dimarts va ser el dia més perillós per a alumnat i professorat. I és per això que declaren que “Pareix que el PP vol utilitzar qualsevol eina al seu abast per lluitar contra els/les treballadors/es i comunitat educativa en general, per desmobilitzar i desconnectar la resposta del sector davant les agressions i retallades que estan sofrint en particular, a banda de les que sofrís la societat en general.

El dilluns suspèn les classes, i no va passar res, i el dimarts, que tan alumnes com professors/es van tenir veritables problemes tan per anar com per tornar a casa, no. La gent que treballava i estudiava per la vesprada, el dimarts, van sofrir veritables odissees per anar i tornar a casa, i ningú va suspendre les classes. I avui, que ja pareix que el temporal remet, es suspenen les classes. La por a la resposta de la vaga del sector, pareix la hipòtesi més plausible. Ja que la integritat física de la comunitat educativa, va ser ahir quan va estar en perill, i no es van suspendre les classes. Les imatges de les sortides dels IES i col.legis van ser una mostra del que diem.”

Conclou el comunicat de la Plataforma per l’ensenyament públic de la Marina Alta que “Els protocols de seguretat no estan per jugar. I la plataforma exigix una explicació raonada de les diferents actuacions d’aquesta setmana en aquest àmbit, la seguretat ciutadana”.

Cap a les 13h., ens comunicaven des del sindicat STEPV que, tot apunta a què per reacció a eixe comunicat, a mitjan matí Dénia, Ondara i Xàbia han alçat la suspensió de les classes el que ha provocat la indefensió de directors i professorat que havien acudit a la manifestació de Dénia per a recolzar la vaga general. I és que hui també ens assabentàvem que actualment els directors/es dels centres educatius, almenys dels instituts, no tenen permés fer vaga.

Ràdio Pego ha demanat al seu perfil Facebook que la gent ens explicara si feien o no feien vaga i per què per a poder construir millor la fotografia del dia de la vaga general i de consum. Estes han estat algunes de les aportacions que agraïm moltíssim:


Raquel: “Han tancat els centres escolars a Xàbia. La nostra vaga no tindrà ressò”.

José: “És una vaga per la dignitat, i per culpa de les mesures anti- socials que s’estan portant a terme, es un retrocès dels nostres drets aconseguits com a treballadors, parats, joves, ancians”

Carlos: “Crec que els retalls en els serveis basics (educació, salud o, servicis socials…) no són bons, ni están justificats, mentres els diputats cobren el mateix i tenen Ipad gratis i els sindicats están subvencionats pel govern. Ara també pense que la vaga tal i com està plantejada no porta a cap lloc. Les empreses no paguen el jornal al que fa vaga i demà a continuar. Al Japó en les vagues lo que fan es produir més i això en un moment com el de ara si que fotria a les empreses amb un rebals superior al necesari amb el cost que això implica.”

Juan: “Crec que no és el moment per a una vaga general amb totes les pèrdues per al país que aixó comporta i sobretot eixa imatge que estem donant a l’exterior que no ens beneficia per a res. I parlant del piquets informatius cregueu que realment estan per a informar…??? i a més que avui en dia amb un sol “click” tenim tota la informació de la vaga…. o realment están per a presionar a que faces vaga¡¡¡¡ Al menys és el que passa on jo estic treballant”.

Enric: “Jo com a estudiant de l’institut de Pego recolze la vaga (secundada pels sindicats d’estudiants) per totes les mesures antidemocràtiques que està duent a terme el govern, com la supressió del dret a la vaga als menors d’edat que pretenen adoptar en la nova llei educativa.
A més per solidaritzar-me amb tots els professors que defensen una educació pública, i amb tots els ciutadans en general que lluiten pels seus drets, ja que totes aquestes mesures també m’afectaran a mi en un futur.”
Mikel: “Aleshores crec que la vaga està més justificada que mai, volen acabar en tots els drets bàsics de un ser humà…”

Eva: “Jo sóc mestra i estic de vaga. I tan en el meu cole com en molts altres coles de companys han hagut de fer sorteig perquè ningú volia fer els serveis minims. I si m’ho permitiu diré que aixo de que els mestres no recolzen aquesta vaga no hem sembla massa be…Una vaga general compartida amb altres països europeus! Un bon home i company de feina que té ara 60 anys, cada vegada que hi ha vaga i veu que els jovens no la recolzen es torna boig. Sempre conta com va lluitar ell fa mes de 25 anys per a que tinguerem els drets que ara estem perdent. Va estar mesos de vaga, passant fam ell i els seus… I ara ningú es por permetre perdre el sou d’un dia!?!?Cadascú sap el que té dins de casa i tot s’ha de respectar, però tots estem vivint una realitat escolar on ja no hi ha suficients beques de llibres, ni de menjador, ni transport, on no tenim suficients reforços per a poder atendre a l’alumnat que ho necesita, pensem que la paga extra (que no es una paga de més que teniem els mestres, era la suma de la part del sou que ens guanyem i que ens treien cada mes) ja no la tenim, i el pròxim que busquen es treure els complements. Al final ens quedarem amb el sou base si no fem res. I també es parla de llevar els especialistes d’anglés, i els de música…. I tot açò es una suma que continua i continua, el resultat de la quan significa una educació que ja us puc assegurar que de qualitat no serà!

Tot aquell que tinga un poc de cultura serà conscient que per a que el país torne a ser el que era abans tots hem de posar de la nostra part, pero quan dic tots es tots. Aixi que, jo, ni d’un partit polític ni d’un altre (pense que amb aquest tipus de politica no anem a cap lloc, però com de moment es el que tenim…)sols demane que aquell que estiga al poder sapiga que ell també ha de posar de la seua part, i les retallades si son necesaries s’han de fer però amb el cap. No es pot ofegar tant a la gent fins al punt, literalment, de tirar-se pel balcó. Pot ser tindrien que mirar si el que més sobra en este país són mestres, metges… O si es un altra cosa.

Aixi que , per totes eixes families que están pagant per les retallades, per tots els companys mestres que no tenen feina per, entre altres, l’augment de ratio que han fet, per tots els drets que están perdent-se… PER TOT AÇÒ I MOLT MÉS, LLUITEM TOTS JUNTS!

Pensa que pot ser tu ara no ho necesites, pero algun dia, tu o algú dels teus, ho pot necesitar i voldras que tots lluiten al teus costat!
( perdoneu si hi ha alguna errada però el móvil este cambia les paraules al seu gust!)”

Natalia: “Estem lliutant per tots i no per nosaltres solament; hem pareix que la gent no compren que estem lluitant per algo que ens pertany, algo tan básic com l’educació i la sanitat entre altres coses; jo personalment no entenc com la gent pot dir que no es moment per a fer vaga, que fem aleshores, no denunciem? aplaudim les retallades del gobern, els homicidis patits pels desahuciats? Son necesaris els suicidids per a que el govern reaccione?? En cuan als piquets, que vos sembla si us dic que estic en una facultat de filosofia i el depertament d’ÈTICA ha sigut precisament el que s’ha passat la vaga pel forro? Así us deixe una bona reflexió:
¿SON LOS PIQUETES LEGÍTIMOS?
Pongamos un ejemplo, Pepito hace huelga, pero Juanito no. Pepito está luchando por los derechos de Juanito ya que los dos forman parte de la misma clase obrera. Así que veo legítimo que Juanito impida a Pepito hacer su trabajo. Si Pepito efectivamente no deja trabajar a Juanito, Juanito le contestará que todos tienen derecho al trabajo, entonces Pepito debe responderle que quien hace la huelga está luchando más por el derecho al trabajo de los que no tienen trabajo que el que ejerce su ¿legítimo? derecho al trabajo un día de huelga. Y además Pepito le podrá recriminar a Juanito que es un egoísta, y además tonto, porque si opta por no defenderse y por querer sólo el bien inmediato que sería seguir ganando un día de trabajo, quizás pierda gracias a eso todo lo que la clase trabajadora ha conquistado en más de un siglo de lucha.”
653 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!