Enfrontaments a Calp


L´Ajuntament de Calp expulsarà en 10 dies a un regidor del PSOE si no es retira d’un recurs contra el consistori. A més, el cap de joventuts del PSOE es fa passar per mort per a donar-se de baixa en Noves Generacions.

Al plenari de Calp celebrat ahir els populars van acusar el regidor socialista Joan Morató, que es trobava absent de la sessió plenària, d’haver incorregut en incompatibilitat al presentar un recurs en nom de sa mare contra l´Ajuntament. El PP li ha donat un ultimàtum de 10 dies per a renunciar.

L’equip de govern del PP va aprovar amb la seua majoria absoluta una moció en què declara que l’edil del PSOE ha incorregut en incompatibilitat al presentar un recurs ens el jutjat número 1 del Contenciós-Administratiu d´Alacant en nom de sa mare, Maria Pastor, contra una decisió de l’Ajuntament sobre el pagament d’un impost.

Segons van explicar els populars, un edil que és advocat de professió no pot actuar mai contra l’Ajuntament de què és representant. Per tant, en virtut de l’acord pres ahir, Joan Morató haurà d’abandonar la corporació si en els 10 dies següents a partir d’haver rebut la notificació del consistori no tria una de les tres opcions que se li plantegen: en primer lloc, recórrer contra l’acord adoptat pel ple; en segon lloc, renunciar a representar sa mare i, finalment, abandonar el seu lloc de regidor a l’Ajuntament de Calp.


Respecte de la moció presentada, el portaveu del grup socialista, Luis Serna va retraure a l’alcalde, Javier Morató, que és necessari un informe del secretari municipal per a decidir si Joan Morató incorre en incompatibilitat o no perquè en la moció l’argumentació es basa en els serveis jurídics dels populars.

I no deixem Calp perquè també en aquesta població s’ha donat un fet ben curiós i és que el cap de les joventuts del PSOE, Genaro Corbató es va fer passar per mot per a donar-se de baixa de les Noves Generacions del PP.

El regidor del PP de Calp, Juan Roselló, va denunciar ahir a manera de pregunta dirigida a l’alcalde, Javier Morató, que l’actual secretari general de Joventuts Socialistes de la localitat del Penyal d’Ifach, Genaro Corbató Soro, va enviar un fax a nom de son pare a l’atenció de Noves Generacions del Partit Popular en què deia haver-hi mort amb la finalitat d’aconseguir que li donaren de baixa de l’organització.

Per la seua banda, el mateix Genaro Corbató va manifestar ahir mateix que «a la vista dels fets els meus pares han intentat ajudar-me per a solucionar esta situació -intentar donar-se de baixa de NN GG- perquè estan farts de rebre informació i les cridades insistents del PP».

En el comunicat d’ahir, el socialista Genaro Corbató va criticar que «en nombroses ocasions he sol•licitat al regidor Cèsar Sánchez, president de les Noves Generacions de Calp, que eliminara el nom d’aquest cens, sense èxit». I va agregar que «vull remarcar que mai he sol•licitat l’alta en Noves Generacions que mai he pagat cap quota i que mai he assistit a cap dels seus actes i jo tinc clar que la meua ideologia està en les Joventuts Socialistes».
462 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!