En un mes tindran lloc a Pego les IV Jornades d’Estudis ‘Carmel Giner Bolufer’

El 12, 13 i 14 de novembre es tornaran a produir a Pego les Jornades d’Estudis ‘Carmel Giner Bolufer’ destacant a personatges tan importants com Miguel Hernández o temes tan interessants com els cents anys de Fontilles, la prehistòria i toponímia de Pego o la transició del sabor de l’arròs a Pego i a la Marina Alta.

D’ací a un mes la Casa de Cultura de Pego tornarà a ser un centre neuràlgic de la cultura i la història no només del poble, sinó de la Marina Alta i de la resta del territori valencià amb la realització de les IV Jornades d’Estudis ‘Carmel Giner Bolufer’ que se celebraren el 12, 13 i 14 de novembre. Enguany la conferència inaugural tractarà la figura universal del poeta d’Oriola, Miguel Hernández en el seu centenari.

Però no és l’únic aniversari que es té present, ja que també s’abordaran els 25 anys de Institut d’Estudis Comarcals o el bicentenari de les Corts de Cadis. També es tractaran els cents anys de Fontilles i altres temes més centrats en el que es podria anomenar microhistòria com són la prehistòria i toponímia de Pego, l’alienació solar de la Vall de Gallinera, el cançoner popular pegolí de 1945 a 2001 o la transició del sabor de l’arròs a Pego i a la Marina Alta. Sense deixar de banda l’arquitectura, en aquest cas de Gómez Davo, a Pego i la Marina Alta.

La cita, d’ací a un mes, els dies 12, 13 i 14 de novembre a la Casa de Cultura de Pego. Les Jornades d’Estudis ‘Carmel Giner Bolufer’ estan organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego i l’Arxiu Municipal. Les entitats col•laboradores per a la seua realització són La Caixa, la Universitat d’Alacant a través de la Seu Universitària de Benissa, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i el CEFIRE.

414 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!