En marxa els treballs de desbrossament al Castell d’Ambra

La brigada de Parcs i Jardins des de fa tres dies que treballa al Castell d’Ambra amb la finalitat de poder condicionar l’espai perquè puguen començar els estudis mediambiental i arqueològic que permeten diagnosticar l’estat del BIC pegolí i els passos a seguir per recuperar-lo. La regidoria de Cultura està a punt de presentar la documentació per a optar a una subvenció de la Conselleria de Cultura per a seguir amb la recuperació del Castell d’Ambra.

Fa tres dies que la brigada de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Pego ha començat treballs de desbrossament al Castell d’Ambra. Este és el primer pas per poder condicionar l’espai i, una vegada fet això, poder passar a la fase d’estudis. Es duran a terme, com a mínim dos. Un mediambiental i l’altre arqueològic que comportarà, entre d’altres, analitzar minuciosament les muralles que es conserven de la fortalesa i, una vegada amb els resultats a la mà, es podrà saber el que hi ha encara al Castell d’Ambra i el que es pot recuperar, segons indiquen des de la regidoria de Cultura.

Cultura indica que és un grup multidisciplinari el que s’ha encarregat de redactar el Pla Director, que és el que detalla els passos a seguir per a rehabilitar l’espai fortificat. Este grup de treball serà el que durà endavant totes les actuacions que s’hagen de fer al Castell d’Ambra a partir d’ara. De fet, els treballs de desbrossament que actualment s’estan realitzant, estan sent controlats per l’arqueòleg i el paisatgista que formen part d’eixe grup multidisciplinari.

Per a tirar endavant el projecte de recuperació del Castell d’Ambra el pressupost municipal de 2018 contempla una partida de 50.000€. No obstant això, la quantitat que es necessitarà és molt superior, segons apunta Laura Castellà, regidora de Cultura. És per això que s’ha demanat una subvenció als fons europeus FEDER destinada a projectes d’actuació local per a la protecció, conservació i recuperació dels Béns d’Interès Cultural (BIC) per import de 150.000€.

A més, demà està previst presentar la documentació necessària per a optar a la subvenció de la Conselleria de Cultura per a seguir en els treballs de recuperació del Castell d’Ambra, per import de 40.000€. Una tercera subvenció que també es té pensat demanar és una relativa a la recuperació de marges de pedra seca perquè, en les tasques de desbrossament han aparegut diversos marges d’estes característiques que, tot apunta, estan lligats a la fortalesa.

 

2312 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!