En el dia mundial de les persones amb discapacitat estes es manifesten a València en defensa dels seus drets

Amb l’objectiu de cridar l’atenció de la ciutadania sobre la precària situació en què es troben les persones amb discapacitat i les organitzacions del sector. Ahir diumenge, a Beniarbeig ADIMA es va avançar a esta celebració i recordava la trista realitat: ara, com fa 20 anys enrere, les persones amb discapacitat de la Marina Alta estan a casa.
Hui, 3 de desembre, es commemora el Dia Mundial de les persones amb discapacitat i es fa de manera reivindicativa. El Comité d’Entitats representants de les persones amb discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI) i les seues 14 federacions s’han manifestat este matí a València per la gravíssima situació de les polítiques socials de discapacitat a l’autonomia sota el lema ‘SOS a la Discapacitat, en defensa dels drets de les persones amb discapacitat’.

L’objectiu d’esta concentració ha estat donar a conéixer a la societat la precària situació en què es troben les persones amb discapacitat i les organitzacions del sector, i mobilitzar a la classe política perquè no es retrocedisca en el camp dels drets de les persones amb discapacitat conquistats al llarg de l’àmplia i consolidada trajectòria del teixit associatiu.

A la Marina Alta ADIMA, l’Associació de persones amb discapacitat de la Marina Alta, associació d’Utilitat Pública, s’avançava un dia en la celebració i ahir diumenge es concentrava a la plaça de l’Ajuntament de Beniarbeig duent a terme un mercat solidari, parc infantil, tallers participatius i altres activitats per a donar a conèixer la tasca de totes les associacions vinculades a les persones amb alguna discapacitat.

El manifest que va ser llegit durant la jornada,destaca, entre d’altres coses que “aquesta efemèride té sobretot una arrel reinvindicativa. Les persones amb discapacitat són persones com tu i com jo, tenen dret a desenvolupar un satisfactori benestar personal i social, que avui per avui, els poders públics i institucionals els estan minvant.

Com fa 20 anys enrere, les persones amb discapacitat de la nostra comarca estan a casa. Els pocs recursos que hi havia han desaparegut o bé estan a punt, perquè la “Conselleria no paga”. I dels programats i imprescindibles com l’Àrea Sociosanitària rebem un NO a la seva projecció.

Des d’aquí, alt i clar diem, tots junts, que a les persones amb discapacitat NO ENS PODEN ABANDONAR.”
826 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!