Els treballadors i les treballadores de Creama es concentren demà per protestar per la situació d’impagament en la que es troben

La convocatòria és a les 17h. a la Glorieta del País Valencià de Dénia. Aquesta és la primera d’una sèrie d’accions de protesta organitzades des del Comité d’Empresa de Creama. Els representants dels treballadors han convocat parades de dos hores, de 09:00 a 11:00, els dies 15, 19 i 21 de desembre, tant en serveis generals com en cadascuna de les agències.
Avui es podia llegir al diari digital Las Provincias que “El Consell preveu liquidar el deute que té amb el Creama a finals d’any. El número dos de la Conselleria assegura durant una entrega de diplomes que la tasca del consorci és «magnífica»”.

Aquest periòdic comarcal informa que ahir “Els responsables del Consorci per a la recuperació econòmica de la Marina Alta (Creama) van escoltar, de primera mà de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, el que volien sentir. La intenció de liquidar el deute que manté amb ells en el que queda d’any de tal forma que es puguen abonar les nòmines dels treballadors de l’organisme i d’aquells que estan en els diferents tallers de formació i ocupació.

L’encarregat de fer este anunci va ser el secretari autonòmic de Formació i Ocupació, Romàn Ceballos, que va ser el padrí d’honor en la clausura d’un dels cursos de formació que continua oferint el Creama”.

Continua la notícia de Las Provincias explicant que “El responsable autonòmic va fer un a banda amb els responsables del Creama al concloure l’acte i van comentar com es trobava la situació del consorci. Posteriorment, en declaracions a LAS PROVÍNCIAS, va confirmar que «abans que finalitze el mes es transferiran les quantitats pendents». Ceballos va concretar que restaven alguns pagaments dels tallers d’ocupació, però «la major part ja ha sigut abonat»”.

Molt abans d’aquest anunci, més concretament el passat 24 de novembre, el Comité d’Empresa del Creama, anunciava algunes accions per tal de protestar per les repercussions de l’impagament del Consell i perquè, en aquell moment, la Presidència del Consorci li havia comunicat al Comité d’Empresa de Creama “que la Generalitat no pagarà el deute que té amb CREAMA fins al mes de gener del 2012”. Davant d’aquesta situació i la seua repercussió directa en els 109 treballadors del consorci i en els tallers que desenvolupa Creama, els representants dels treballadors van convocar parades de dos hores, de 09:00 a 11:00, els dies 15, 19 i 21 de desembre, tant en serveis generals com en cadascuna de les agències. Les mobilitzacions començaven, en la concentració de protesta prevista per a demà dimarts, 13 de desembre, des de les 17:00 fins a les 19:00, a la Glorieta del País Valencià a Dénia.

Davant l’anunci del nº2 de la Conselleria d’Ocupació i Formació el Comité d’Empresa de Creama podria modificar el seu calendari de mobilització. No obstant, dilluns de matí encara no havia desconvocat la concentració prevista per a demà.
679 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!