Els sindicats donen un toc d’atenció a l’ajuntament de Pego

En dos escrits, un dirigit a l’alcalde i l’altre al president de la Mancomunitat de Pego i Les Valls, CC.OO i UGT exigeixen que es complisca l’acord retributiu al que es va arribar en la mesa de negociació del 14 de febrer de 2008. UGT i CC.OO, els dos sindicats representatius en l’Ajuntament de Pego, a través dels seus secretaris generals de Les Marines, Miguel Chinchilla per UGT i Alejandro Caballero per CC.OO., han registrat un escrit dirigit a l’alcalde i un altre al president de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego i Les Valls en el que s’exigeix el compliment de l’acord retributiu al que es va arribar el 14 de febrer de 2008 en la Mesa General de Negociació, amb efectivitat en el pagament de la nòmina de març i amb un retroactivitat de gener de 2008. A l’exigència escrita s’arriba perquè a dia d’avui, 23 d’abril no s’ha complert l’aplicació i sembla ser, segons afirmen els sindicats, tampoc es realitzarà en la nòmina d’abril.

En paraules del secretari general de CC.OO. de les Marines, Alejandro Caballero, aquesta iniciativa és “una crida d’atenció perquè posen les mesures necessàries perquè la discriminació de determinats treballadors i treballadores desaparega” i és que continua Caballero “els treballadors i treballadores estan bastant molests perquè no veuen –en aquesta situació- el final del túnel”.

Fent un poc d’història Caballero explicava que en 2005 va tenir lloc el transcurs de la negociació de l’RPT, la relació de llocs de treball. En 2007 s’arriba a un l’acord provisional però aquest no es pot complir perquè la subdelegació de govern presenta al•legacions. És aleshores quan els sindicats prenen mesures provisionals com és desenterrar de l’oblit l’acord marc per a aplicar unes retribucions mínimes durant un període transitori fins que es puga aplicar la RPT.

S’entén per acord marc l’acord al que van arribar en 2006 la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i els sindicats amb la finalitat de poder articular unes condicions de treball (vacances, permisos, jornades, retribucions, entre d’altres qüestions) perquè totes les corporacions locals que vullgueren pogueren adherir-se i tenir unes condicions mínimes, tenint com a referència el mínim que cobraria una persona que treballa per a la Generalitat Valenciana. Això fins que es puga dur a terme, com ja s’ha assenyalat, l’RPT.

En principi aquest acord marc s’havia d’aplicar en la nòmina de març. Però no s’ha produït és per això que CC.OO i UGT han decidit pressionar a l’Ajuntament i a la Mancomunitat. Des dels sindicats es demana que com a mínim “si no es pot pagar s’explique als treballadors i les treballadores els motius i es faça un petit esforç” perquè aquests no perden la confiança. Des de CC.OO es posa l’accent en què aquestes situacions discriminatòries en els sous “venen del govern de Carlos Pascual”.

La moratòria sindical és fins l’1 de juny, si arribada eixa data i no s’ha actualitzat des d’UGT, el seu secretari general en Les Marines, Miguel Chinchilla, explica que es realitzaran actuacions sindicals. Espera Chinchilla que “tots els grups polítics es posen d’acord i s’aprove el pressupost d’ací a juny” perquè es puga dur a terme el que es va acordar en la Mesa de Negociació i no arribar a mobilitzacions.

541 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!