Els regidors de l’equip de govern de Pego se senten “tranquils” davant la querella presentada pel PP de Pego

Ciutadans de Pego, PSPV i BNV defensen que el canvi de finalitat dels diners de l’acord amb Fadesa no representen cap delicte perquè el compromís és tornar-los en un termini de 10 anys i perquè han estat destinats a pagar despeses de treballs fets per a l’ajuntament de Pego i despeses corrents. A més, asseguren que el canvi té el vist-i-plau de l’empresa. Ahir dijous es donava a conèixer que una jutgessa de Dénia ha admès a tràmit la querella criminal presentada pel PP de Pego contra els regidors de l’equip de govern per un pressumpte delicte de prevaricació al destinar 1’7 milions d’euros del conveni urbanístic de Penya Roja al pagament de despeses corrents i factures en comptes de destinar-los a la creació d’infrastructures com s’especifica en l’acord. Aquest canvi de destí dels diners de l’acord amb Fadesa es va aprovar en el plenari ordinari del 30 de maig de 2008, quan es van aprovar els pressupostos i ja en eixe moment el president del PP, Fernando Gil, va advertir que denunciaria els regidors de l’equip de govern, cosa que finalment ha fet.

Malgrat això, però, des dels tres grups polítics que conformen l’equip de govern pegolí no creuen que la querella vaja endavant perquè, entre d’altres coses, tenen l’autorització de l’empresa, com apuntava el portaveu de Ciutadans de Pego, Pascual Garcia dient que “a part dels informes d’intervenció també tenim el beneplàcit de l’empresa” perquè abans de realitzar eixa operació de canvi de partida l’equip de govern es va posar en contacte amb l’empresa per comunicar-li-ho i aquesta va acordar que “mentre es destinaren eixos diners a on anaven, de moment, els donava igual que s’utilitzaren per a una altra cosa”.

Garcia assegurava que “des de Ciutadans de Pego estem tranquils perquè des què estem governant hem fet les coses en tots els informes d’intervenció, de tresoreria i l’únic que he de dir és que açò és fer perdre temps a la justícia i trobe que no ha de tenir cap conseqüència”. Apuntava el portaveu del grup independent que “en este ajuntament s’han fet coses molt pitjors sense informes de cap tipus (oficina d’urbanisme, intervenció, tresoreria)” i recordava un cas recent, “el cas de Ruzafa, ahí no hi havia ni informe d’intervenció, ni de tresoreria ni de cap de classe amb unes factures que pujaven a 67 milions de pessetes.” Afegia Pascual que l’equip de govern “el que hem fet és destinar els diners a pagar una cosa i ens comprometem a tornar els diners en un termini de 10 anys”


La portaveu del PSPV, Anna Aparisi expressava que “front a aquesta querella estem tranquils i creiem que no va a arribar a cap lloc” Alhora es preguntava la socialista pel “pagament de Ruzafa, si l’haguérem fet també seria prevaricació, no? Si haguérem fet el que ells volien que férem també hagueren pogut denunciar-nos per prevaricació, perquè ells volien que pagàrem amb un informe de reparos que hi havia i també hagués estat prevaricació” Això la duia a afirmar que “depenent del que li convé al PP pegolí és o no prevaricació”.

D’altra banda, la portaveu socialista, desvelava que “he estat mirant en els arxius i hi ha molts informes de reparos en contra de l’anterior alcalde, Carlos Pascual; de tot allò que feia”. És per això que Aparisi demanava, “per favor”, que “siguem un poc més persones” perquè assegurava “nosaltres no hem fet ús o mal ús de tots aquells informes de reparos, no estem gastant-los en contra dels regidors d’Iniciativa Independent o del PP d’aleshores.”


Per part del BNV, el seu portaveu, Àngel Sendra apuntava que aquesta “querella que ens ha posat el PP de Pego no té on agafar-se” i declarava que “des del Bloc Nacionalista ho tenim ben clar, el que hem intentat és pagar a les empreses que normalment han fet un treball per a l’ajuntament, hem intentat pagar-los el més prompte possible” És per això, explicava Sendra que “els diners que hem d’invertir al poble per l’augment de població a conseqüència de la construcció de Fadesa, doncs poc a poc anirem posant-los ahí que és el nostre compromís. El que s’ha fet ha estat avançar el pagament de les factures” I feia una crida als que els han posat la querella: “Si el PP no ho troba bé que ho diga ben clar que no troba bé que es paguen als empresaris que ens han fet els treballs.” Recordava també el cas de les factures de Ruzafa d’aquesta manera: “I a més ells haurien de ser els primers que haurien de callar la bocar, el PP de Pego, quan sabeu que tenim la despesa de Ruzafa, que ha pujat a 67 milions, que és una despesa que hem de tirar nosaltres avant pagant-t’ho” un punt que el duia a reflexionar com era possible que “ens tiren ahí la querella dient que nosaltres hem fet un ús indegut de diners quan ha sigut per a pagar a gent que ha treballat per a l’ajuntament”.

Des del Bloc, la regidora Marian Tamarit tornava a recordar que “tenim l’autorització de l’empresa per a utilitzar eixos diners” i anava més enllà recordant que “l’empresa, a dia d’avui, ha quebrat i l’urbanització està parada, per tant, l’augment de població no va a dornar-se de moment”. Així mateix Tamarit avançava “que en els pressupostos de 2009 ja ve reflexat que tornarem eixos diners quan realment facen falta”. D’altra banda, assegurava que “si nosaltres –l’equip de govern- aplicarem el mateix criteri que ells –el PP-, no acabaríem mai les querelles criminals per prevaricació i malversació de fons públics”. Tamarit declarava que “si nosaltres hem fet una excepció és perquè les empreses del poble puguen cobrar” i assegurava que “ells de seguit feien pagaments amb informes negatius i nosaltres mai ho hem utilitzat”.


673 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!