Els proveïdors de l’Ajuntament de Pego ja han cobrat

Ho feien entre el 30 i el 31 de maig després que, el passat 21 de maig se signara l’operació de crèdit en l’entitat bancària designada pel Govern d’Espanya. Queden uns 100.000 euros per pagar per qüestions alienes al consistori pegolí.
Des de dimecres i dijous d’esta setmana els proveïdors de l’Ajuntament de Pego se senten molt més alleugerits, després del pagament de les seues factures a través del Pla de pagament als proveïdors posat a disposició de les entitats locals per part del Govern d’Espanya.

Finalment, l’Ajuntament de Pego ha refinançat amb els crèdits ICO 3.720.752’32 euros, el que suposa 159.910’2 euros menys que el deute reconegut. Esta circumstància és deguda al fet que no tots els proveïdors van finalitzar el reconeixement de les seues factures. Actualment, se’ns informava des de l’oficina d’Intervenció, queden uns 100.000 euros per pagar per problemes que han eixit amb el número de compte d’alguns proveïdors, una qüestió que se suposa se solucionarà en breu.

De la quantitat esmentada, més de dos milions de deute es concentren en dos grans empreses, FCC i Iberdrola, segons reconeixia a Ràdio Pego, fa unes setmanes enrere al programa ‘De primera mà’ l’alcalde del municipi. I Pego no és una excepció, ja que FCC ha cobrat, amb l’actual pla ICO un total de 650 milions d’euros que li debien entre diversos municipis.

L’operació de crèdit que ha permès el pagament als proveïdors de l’Ajuntament de Pego es va signar el passat dilluns, 21 de maig, amb el BBVA, que ha estat l’entitat bancària designada pel Ministeri d’Hisenda pel número d’habitants i l’import total del deute presentat. El consistori pegolí, a diferència d’altres ajuntaments, només ha necessitat signar amb un banc, ja que el seu deute no supera els 5 milions d’euros. Si hagués estat el cas, hagués hagut de signar diverses operacions de crèdit en diverses entitats, segons ha informat l’oficina d’Intervenció.

El crèdit ICO té un termini de 10 anys d’amortització, amb dos anys de carència. Des del Ministeri d’Hisenda s’estima que el cost de l’interès rondarà 5’9%.
545 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!