Els pegolins i les pegolines podran elegir, en 2015, entre 7 partits polítics per a les municipals

PSOE, Compromís, Ciudadanos – partido de la ciudadanía, agrupació d’electors Volem Pego, Acord Ciutadà (EUPV-ERPV), Ciutadans de Pego – Ciudadanos de Pego i Partido Popular. En este ordre estan publicades dels set candidatures a les eleccions municipals en el Butlletí Oficial de la Província. Es tracta del tercer poble que més candidatures presenta a la Marina Alta. La majoria de llistes estan encapçalades per una dona, 4 de les 7. L’actual líder del PP se situa en el número 9 de la candidatura popular.
Este matí el Butlletí Oficial de la província d’Alacant publica les candidatures presentades a la Junta electoral de zona (Dénia). Centrant-nos en el nostre municipi, destaca l’augment de candidatures per a les properes eleccions locals. 7 són els partits que es presenten a Pego, sent este, el tercer municipi de la Marina Alta amb major nombre d’opcions polítiques després de Dénia (amb 9) i Calp (amb 8).

La publicació de les llistes (que seran definitives el proper 28 d’abril) farà morir els rumors que fins a hui corrien pel poble. Entre les qüestions a destacar, les dos noves incorporacions al panorama pegolí: Ciudadanos – partido de la ciudadanía i l’agrupació d’electors Volem Pego. Dos partits que estaran encapçalats per dones, Noelia Rodríguez Frau per Ciudadanos i Irene Sendra Carrió per Volem Pego.


Candidatura Ciudadanos – Partido de la ciudadaníaCandidatura Agrupació d’electors Volem Pego


En total seran 4, és a dir, la majoria dels partits que es presenten a les eleccions municipals a Pego, els que tenen a una dona com a cap de llista. Totes elles agafen, per primera vegada, la responsabilitat d’encapçalar una llista electoral. A més de les dos formacions mencionades, Compromís tindrà al capdavant a Conxa del Ruste Aguilar i el Partit Popular a Ana Ortolà Briones.


Candidatura Compromís per PegoCandidatura Partit Popular


Els altres tres partits que completen el panorama electoral pegolí tenen al seu front homes que repeteixen en la primera posició. La cara més visible del PSOE continua sent Enrique Moll Briones, com ho serà la de Carmelo Ortolà Siscar al front de Ciutadans de Pego – Ciudadanos de Pego i Saül Ortolà al capdavant d’Acord Ciutadà, la coalició entre EU i ERPV.


Candidatura Partit SocialistaCandidatura Acord Ciutadà (EUPV – ERPV)Candidatura Ciutadans de Pego – Ciudadanos de Pego


Una altra de les casualitats i amb la que s’ha especulat molt, és la posició que ocupa la fins ara ‘lideresa’ popular Maite Ferrándiz que continua com a presidenta de la formació local i que la trobem en el número 9 de l’actual candidatura del PP.

Altres regidors i regidores que actualment estan exercint com a tal en la corporació municipal, siga en els partits que conformen l’equip de govern (PSOE i CTPG) com en el partits de l’oposició (PP i Compromís) també són relegats a llocs amb poques possibilitats d’eixir com Josep Nadal Sendra (nº 17 de Compromís), José Pascual Garcia Escrivà (nº 7 de CTPG) o Elvira Ciurana (nº 9 de CTPG).

Però també hi ha absències notables com els dels populars Paqui Orihuel, Fernando Gil i Eduardo Siscar o la socialista Pepa Sendra, tot i que en este cas podem dir, com a curiositat, que a l’actual regidora de Creama, Comerç i Turisme la trobem de nº2 a la candidatura del PSOE de Tormos. Allí trobem altres pegolines com Ana Aparisi o Tere Ferrando o Carmina Dominguis que encapçala la candidatura socialista a Tormos.

Avançar també que este divendres es presenten oficialment als pegolins i les pegolines dos d’eixes llistes. D’una banda la del Partit Socialista, serà a les 20h., a la Casa del poble. A la mateixa hora, les 20h., a l’encreuament entre els carrers Ramón i Cajal i Mestre Esteve es presenta la candidatura de Ciudadanos – Partido de la Ciudadanía.
1000 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!