Els Patges Reials visiten Pego per a arreplegar les cartes dels més menuts

Ahir finalitzava el Festival Sons d’Hivern i també se celebrava la X Sant Silvestre 

Pego es prepara per a l’arribada dels Reis d’Orient el pròxim 5 de gener. Ahir el municipi comptava amb la visita dels tres Patges Reials, una cita molt important per als més menuts de la casa. Els ajudants de Melcior, Gaspar i Baltasar van viatjar fins arribar a Pego per tal d’arreplegar les cartes de tots els xiquets i xiquetes que, plens d’il·lusió, els rebien a la Plaça de l’Ajuntament.

El campanar marcava la una i els Patges Reials, acompanyats per la música de La Clandestina, arribaven a la Plaça de l’Ajuntament. Després d’un viatge tan llarg van seure a les seves respectives cadires per a deixar que cada un dels xiquets i xiquetes s’acostessin a fer-los entrega de les seves cartes.

Les activitats i els preparatius per a rebre als Reis d’Orient el dia 5 de gener continuen i, és per això, que Ses Majestats compten amb la col·laboració d’altres membres com és el cas de la Filà Capitana 2020, Almogàvers, les tres falles pegolines i els Quintos 2020 per tal d’ajudar-los amb totes i cada una de les activitats programades. El dissabte 4 de gener a partir de les 12:00h el Teatre Municipal de Pego acull l’obra de teatre “Una poma, un pomer”, organitzat per la filà Coscolls. A més, aquest mateix dia tindrà lloc el Pregó per a anunciar l’arribada dels Reis Mags. A partir de les 19:00h s’iniciarà una cercavila des del passeig Cervantes fins a arribar a diferents punts del municipi.

El pròxim 5 de gener serà el dia més esperat. Dia en el que el municipi de Pego rebrà la visita dels tres Reis d’Orient. A les 18:00h s’iniciarà la cavalcada Reial. L’eixida serà des del Convent fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament on els tres Reis diran unes paraules a tots els pegolins i pegolines des del balcó de l’Ajuntament. Uns minuts després la cavalcada Reial seguirà el seu camí fins arribar al Pla de la Font on es donarà per finalitzada la visita dels Reis d’Orient.

Aquest diumenge, 29 de desembre, la visita dels Patges Reials no va ser l’única activitat del dia a Pego. Ahir al voltant de les 11:00h se celebrava la X Sant Silvestre organitzada per la Falla la Font. La cursa va reunir un total de 300 corredors. La Sant Silvestre comptava amb dues categories, per una banda la Categoria infantil, que comptava amb la participació de 50 xiquets. I la Cursa Principal amb un total de 250 adults participants. Entre els premiats, destaca en la categoria femenina Marta Ortega com a primera classificada, en segona posició Carmen Sala (Dorsal 19 Pego) i la tercera classificada va ser Miatje Mengual. En la categoria masculina Jordi Ripoll va quedar en primera posició, el segon classificat va ser Jorge Llàcer i el tercer en arribar a la meta va ser Miguel Ferrer (Pichana). A més, també cal destacar el premi a la millor disfressa atorgat a “Els Reis Mags i Dario”.

El punt i final de la jornada del diumenge el posaven les últimes actuacions del Festival Sons d’Hivern organitzat per l’associació cultural Atzaïla. L’edició d’aquest any ha comptat amb la participació de dotze grups i ahir va ser el torn de la Banda Jove de Pego, Xavi Sarrià i Key Day i Tremp. Aquests tres grups donaren per finalitzada la quarta edició del Festival Sons d’Hivern que durant quatre dies han omplert de música els diferents carreres de Pego.

 

1238 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!