Els mosquers per controlar els ous del mosquit tigre a Pego assenyalen que estos no estan ponent

El que significa que les femelles de mosquit tigre no estan actives i la població d’este insecte no està creixent en les zones controlades per l’empresa encarregada de desinsectar a Pego, segons ha avançat a Ràdio Pego la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà.
La tardor de 2015 comença dimecres, 23 de setembre, a les 10 hores i 21 minuts, segons els càlculs de l’Observatori astronòmic nacional. Ho diem perquè la calor de l’estiu no ha deixat d’acompanyar-nos després de l’episodi de pluges de principis de mes. I, amb la calor, hem de continuar convivint amb les mosques i els mosquits.

Ja fa uns estius que vam començar a sentir parlar d’ell, però durant el 2015, el mosquit tigre ha sigut l’estrella de moltes converses i el maldecap de milers de persones. Els experts asseguren, però, que ha vingut per a quedar-se perquè «el Mediterrani és un lloc idoni per a ell».
Els mosquits tigre diferencien del comú físicament perquè els tigre tenen una ratlla blanca al cap i al tòrax. Però tenen altres trets distintius, com que volen baix i ataquen principalment de dia i a l’exterior. A més, el mosquit tigre es pot criar a casa. I és que viu principalment a zones urbanes, on es cria en recipients menuts amb aigua estancada.
Així, el mosquit tigre, que no distingix entre l’àmbit privat i el públic, pot criar-se en les acumulacions d’aigua que produïx per goteig l’aparell d’aire condicionat, en basses que es puguen produir quan reguem una planta, en embornals o fonts estancades.

Una femella de mosquit tigre pot arribar a pondre centenars d’ous en eixa aigua estancada. Si els ous entren en contacte amb aigua estancada, en pocs dies acaben eclosionant. Ho fan en al voltant de 6 dies.
L’empresa encarregada de desinsectar a Pego va distribuir per distints punts del nucli urbà amb presència d’aigua estancada, a principis de setembre, mosquers amb la finalitat de controlar els ous del mosquit tigre, com informava en el plenari ordinari la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà a una pregunta del regidor de Compromís Àngel Oltra.

A falta de l’informe definitiu, a hores d’ara Castellà, ha pogut avançar a Ràdio Pego, que en una primera revisió d’eixos mosquers, l’empresa ha confirmat que els mosquits no estan ponent ous. Això significa que, durant els 20 dies que passen entre que naix i mor un mosquit, les femelles no estan actives i per tant el nombre de mosquits tigre en eixes zones controlades amb mosquers no està creixent.
897 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!