Els estudiants de l’IES Enric Valor secunden la vaga internacional per exigir mesures contra el canvi climàtic

Els estudiants de l’IES Enric Valor de Pego han decidit unir-se a la vaga internacional convocada per a demà a més de 100 països, per tal d’alertar contra el canvi climàtic i la destrucció del planeta i exigir mesures immediates.

A aquesta vaga estan cridats tots els alumnes de l’IES Enric Valor, excepte els de primer i segon de l’ESO, que podran fer-la només amb l’autorització dels seus pares i mares. Des de l’assemblea d’estudiants tres dels seus membres, Marta, Duna i Ana, ens han explicat el per què de sumar-se a la convocatòria.

Els joves estudiants de 100 països i més de 1.000 ciutats del món s’han sumat a un moviment que porta uns mesos actiu i es diu «Friday for future», divendres pel futur. És un moviment inspirat en la jove activista sueca, Greta Thunberg, de 16 anys, qui va protestar el darrer estiu davant el parlament suec per demanar mesures polítiques urgents contra el canvi climàtic.

I el detonant d’aquesta convocatòria de vaga del 15 de març ha estat l’últim Informe de l’ONU, en que demana canvis dràctics i urgents per evitar la catàstrofe mediambiental del planeta i les milers de morts que suposarà.

Al territori espanyol són una cinquantena les ciutats en les que s’ha convocat concentracions, entre elles, València, punt al que acudiran alguns dels alumnes de l’IES Enric Valor, tal com ens han informat Marta, Duna i Ana, des de l’assemblea d’estudiants del centre:

Els estudiants de l’institut anuncien, a més, altres activitats i iniciatives de protesta i conscienciació de cara al futur.

1460 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!