Els darrers moviments al voltant del tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta

El Ministre d’Indústria, Joan Clos s’ofereix com a mediador en el conflicte de la televisió catalana. El Consell, per la seua banda, li exigeix a aquest el múltiplex. El resum de la situació al voltant de la TV3 podria ser aquest: Calma institucional en la Generalitat de Catalunya, bona voluntat per part del ministre d’Indústria, Joan Clos, i fermesa del vicepresident valencià Vicente Rambla, que no cedeix un mil•límetre en les seues posicions. Eixe és el panorama que ahir es va dibuixar, després del tancament forçós del repetidor de TV3 en la Carrasqueta per part del Consell.

Indústria va demanar al Govern valencià «voluntat política» per a aconseguir l’acord de reciprocitat de TV3 i Canal 9 en el País Valencià i Catalunya. Fonts del departament de Joan Clos, que va estar a València, van comentar que a través del secretari d’Estat de Telecomunicacions, Francisco Ros, el ministeri s’ha dirigit dos vegades al vicepresident Vicente Rambla, a fi de «mediar» entre la Generalitat valenciana i la catalana per a acabar amb el conflicte.

La segona vegada que es van oferir per a facilitar la pau va ser a «finals d’octubre, principis de novembre» i van lamentar que fins al moment «no hi ha hagut resposta» del Consell. Amb tot, el ministre Clos manté la seua oferta d’ajudar a fer que es convertisca en ferm el «conveni de reciprocitat» entre els governs veïns. Les esmentades fonts van indicar que s’estan realitzant trobades de caràcter tècnic perquè si bé «no hi ha voluntat política de resoldre el tema, sí que hi ha voluntat tècnica». Van insistir en el fet que totes les comunitats tindran un tercer múltiplex per a la reciprocitat dels canals autonòmics.

El vicepresident primer del Consell, Vicente Rambla, va replicar a Clos en un comunicat que l’única «mediació que ha d’haver realitzat» per a permetre la reciprocitat d’emissions passa per aprovar ja el múltiplex que ho permeta. Rambla considera que «l’últim escull per a un acord amb la Generalitat de Catalunya depèn de l’agilitat del Govern a aprovar un text legal que possibilite tècnicament la reciprocitat -tercer múltiplex-, i no de la voluntat política» del Consell.

Acció Cultural està esperant la resolució de dos jutges sobre si autoritzen o no el precinte, a petició del Consell, dels repetidors del Bartolo (Benicàssim) i el Montdúver, a la Safor, aquest últim el que permet la visió de TV3 a Pego. El Consell ha obert, a més, un expedient per l’emissor de Perenxissa.
536 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!