Els col·legis públics pegolins han de completar o esmenar la informació remesa a la Conselleria d’Educació sobre la jornada contínua

El col·legi Sant Antoni és un dels 122 centres que està pendent d’avaluar. En total s’han presentat 329 propostes, de les que 262 corresponen a la província d’Alacant, 15 a la de Castelló i 52 a la de València. De les 70 autoritzacions concedides a hores d’ara per la Conselleria d’Educació, 68 corresponen a la província d’Alacant i 2 a la de València. Educació ha requerit a131 centres que completen o esmenen la informació que han aportat, entre els que estan els pegolins.
La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través, de la direcció general de Política Educativa, ha analitzat 207 propostes dels centres educatius que s’han acollit al procés d’autorització d’un Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar per a segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Especial.

Finalment han sigut 329 els centres que han presentat projectes sol·licitant un canvi de jornada escolar, augmentant en 64 propostes la primera xifra donada per Educació el divendres en què es va tancar el termini i que, recordem, no s’havien inclòs els 4 centres educatius pegolins. Dels 329 centres que han presentat projecte, 262 corresponen a la província d’Alacant, 15 a la de Castelló i 52 a la de València.

De les 207 propostes estudiades, la Conselleria ha autoritzat a 70 centres a continuar amb la segona fase del procés, que tindrà lloc en el mes de setembre, quan es realitzarà el procés de consulta a les famílies que votaran si volen o no un canvi en la jornada escolar. Entre eixes 70 autoritzacions no hi ha cap centre escolar pegolí, però sí que hi trobem 10 centre de la Marina Alta com són el CEIP José María Paternina, el CEIP Gabriel Miró i el CEIP Oltà de Calp, el CEIP La Xara i el CEIP Montgó de Dénia, el CEIP Castell del Pop de Murla, el CEIP Port, el CEIP Trenc d’Alba, el CEIP Graüll i el CEIP L’Arenal de Xàbia.

La Conselleria ha denegat 6 dels projectes analitzats, per no complir amb els requisits exigits i ha demanat a 131 centres que completen o esmenen la informació que han aportat. En este últim cas s’hi troben els tres centres públics de Pego: CEIP Ambra, CEIP Carolina Sala i CEIP Rosalia Bondia. Per a això, els centres públics disposaran de 7 dies hàbils i els centres concertats de 10, a comptar del dia de la notificació per part de l’administració. Des del col·legi concertat Sant Antoni ens han explicat que, de moment, no han rebut cap notificació de la Conselleria d’Educació. Així que potser siga un dels 122 centres que la Conselleria d’Educació té pendents d’analitzar i que té previst finalitzar eixa avaluació esta setmana.


Cal recordar que el procediment es va iniciar amb les sol·licituds remeses pels centres a les diferents direccions territorials. Posteriorment, s’han realitzat els informes de la Inspecció que han sigut remesos per la Direcció Territorial, junt amb la resta de documentació, a la direcció general de Política Educativa de la Conselleria.

Esta direcció ha anat informant els centres educatius, a través d’una resolució, de l’autorització o no per a iniciar el procés de consulta a les famílies. En estos moments encara no ha conclòs la fase d’avaluació per part de la direcció general.

Una vegada conclosa esta fase i remeses totes les resolucions, els centres podran publicar el cens provisional fins al 8 de setembre i procedir a informar les famílies sobre la celebració de la consulta. La publicació del cens definitiu es produirà 48 hores després de la publicació del cens provisional.

Finalment, la consulta se celebrarà en tots els centres el dia 15 de setembre. Durant l’endemà es remetran els resultats de l’escrutini de la consulta a les famílies a la direcció general de Política Educativa.

Una vegada enviats els resultats de la consulta a la conselleria, el director general de Política Educativa dictarà, entre el 19 i el 23 de setembre, l’autorització definitiva perquè cada un del centres educatius aplique el Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar que ha presentat. Les modificacions es podran posar en marxa a partir d’octubre, i coincidiran amb el canvi de l’horari habitual de tot el curs.

L’autorització definitiva s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla. L’avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d’ensenyança-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat.
741 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!