Els antidisturbis intervenen a Pego per a evitar l’enfrontament entre ultres neonazis del Gandia i antifeixistes

El regidor d’Esports, Raül Tamarit, ha explicat que tot començà entre les onze i dotze del migdia, quan un grup d’uns vint seguidors del Gandia van aparèixer pels voltants del camp de futbol i van apegar adhesius amb símbols nazis en l’accés al Cervantes. Pel que sembla, es tractava dels «Gandiablues Ultras», i es van dedicar a cridar pel carrer animant al Gandia i proclamant consignes pronazis.

Des de la Regidoria d’Esports es dóna avís dels fets a la Policia Local i s’indica a treballadors municipals que lleven els adhesius, segons ha comentat també l’alcalde, Enrique Moll.


Hores més tard, cap a les tres i mitja de la vesprada, els 20 ultres neonazis es van convertir en 40 i es van concentrar en l’accés al camp Cervantes amb la intenció d’entrar a veure el partit.El regidor d’Esports i l’alcalde han indicat que la Guàrdia Civil va identificar aquestes persones i els va fer un registre. Com a resultat, només es va permetre l’accés al camp a 20 d’aquestos seguidors ultres del Gandia, que no tenien antecedents i no duien cap indumentaria, símbol ni element que els identificara com a ultres o neonazis. Se’ls va deixar entrar i van ser ubicats darrere d’una porteria, sota la vigilància de dos agents de la guàrdia civil.

Enrique Moll continua amb el relat dels fets:

Uns minuts després que començara el partit, al carrer es sentia a gent cridar missatges antifeixistes al passeig Cervantes. I és que, com deia l’alcalde, grups antifeixistes de Pego havien quedat a través de les xarxes socials per a fer front als neonazis. Però, els problemes no es van produir fins al moment que el partit va finalitzar. Els antifeixistes, a les portes del camp, impedien que aquest fóra buidat i van començar a tirar pedres i altres objectes dins del Cervantes. La tensió va començar a créixer i es va haver de demanar la presència dels antidisturbis mentre les autoritats intentaven negociar per a evitar possibles altercats.


Raúl Tamarit ha manifestat a Ràdio Pego que en tot moment es va seguir les instruccions de la Guàrdia Civil i tots els protocols de seguretat establerts. Punt reiterat per Enrique Moll, qui es declara antifeixista, i recorda que el seu paper és i va ser el d’intentar mantindre l’ordre  i evitar qualsevol tipus de confrontament.


A posteriori, ha comentat Tamarit, la Regidoria d’Esports ha instat al Gandia a que done part a la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, informant-los de que tenen uns aficionats ultres, perquè a Pego es desconeixia aquesta circumstància i això ha impedit al club i les autoritats pegolines prendre amb temps les mesures preventives escaients.

Imatge propietat de Vilaweb.
1502 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!