El vot en contra del PP i l’abstenció de Ciutadans de Pego no permeten exigir al Govern la retirada de la Reforma Laboral

La moció presentada pel Bloc-Compromís va comptar amb el suport dels seus dos regidors i dels quatre del PSPV. L’abstenció de Ciutadans de Pego i el vot en contra dels set regidors del PP, no obstant no van permetre tirar endavant la proposta. El plenari de Pego tampoc aprova que l’Ajuntament done suport a totes les mobilitzacions en contra de la reforma laboral promogudes des dels sindicats de treballadors.
La segona moció que presentava el Bloc-Compromís i que era inclosa a l’ordre del dia tenint en compte la Llei de Règim Local Valenciana que especifica que les mocions presentades amb deu dies naturals d’antelació al plenari ordinari s’han d’incloure automàticament a l’ordre del dia, tenia com a tema principal la Reforma Laboral aprovada pel Govern de Rajoy i demanava exigir a l’executiu estatal la seua retirada. Esta segona moció no tenia la mateixa sort que la primera perquè l’abstenció dels quatre regidors de Ciutadans de Pego i els set vots en contra del PP podien amb els sis vots a favor que rebia, dos del Bloc-Compromís i quatre del PSPV.

Entre d’altres coses esta moció argumenta que “El govern del PP en només tres mesos ha posat en marxa tot un paquet de mesures encaminades a resoldre la crisi financera per mitjà del saqueig a treballadores i treballadors, i per la via d’avançar en la desregulació del mercat laboral i en la liberalització dels serveis públics que passen a ser gestionats per mans privades. A la congelació del salari mínim interprofessional, l’han seguida una sèrie de mesures d’ajustament que suposen una gran reducció de la despesa i de les plantilles dels serveis públics estatals i autonòmics, la congelació dels salaris del personal de les administracions públiques o l’augment de l’IRPF, que recau bàsicament sobre les treballadores i els treballadors.

Ara, el govern espanyol, amb el suport del PP, CiU, UPN i Foro Asturias, ha aprovat una reforma laboral que, entre altres perjuís per a la classe treballadora, facilita i abarateix els acomiadaments; desmantella la negociació col•lectiva; potencia la precarietat laboral dels contractes; afavoreix l’aprovació dels expedients de regulació d’ocupació (ERO) o elimina la ultraactivitat dels convenis. Una reforma laboral que augmentarà la desocupació, la pobresa i la desprotecció de les treballadores i els treballadors a costa d’augmentar els beneficis i el poder de decisió de les empreses.”

Així les coses, la moció conclou que “aquests trets presenten un conjunt profundament desequilibrat i injust, certament agressiu i que no guarda relació apreciable amb la creació o el manteniment de l’ocupació Només pretén l’abaratiment del cost del treball i la ruptura de l’equilibri en la relació laboral col•lectiva.

Es per tot açò que presentem per a la consideració, debat i aprovació pel Ple dels següents

ACORDS
1.- L’Ajuntament de Pego exigeix al Govern espanyol que retire aquesta Reforma Laboral.
2.- L’Ajuntament de Pego dona suport a totes les mobilitzacions en contra de la reforma laboral promogudes des dels sindicats de treballadors.
3.- Donar trasllat d’aquests acords: a la presidència del Govern espanyol, a la Ministra de treball, als grups parlamentaris del Congrés dels diputats, als sindicats de treballadors”.

Defensava la moció la portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste que ressaltava que “ara, és molt més fàcil tirar a una persona al carrer. A més, quan la tiren al carrer la persona està indefensa perquè ha de ser ella la que demostre davant els tribunals que l’han tirada al carrer de forma improcedent”. Enumerava del Ruste altres inconvenients de la Reforma Laboral com que “ S’ha abaratit l’acomiadament. Han fet propostes de contractació que faran que la gent tinga contractes sense cap tipus d’indemnització durant un any i que puguen encadenar-se al llarg del temps”. “Les persones podran tindre contractes de formació fins els 34 anys”. “Els sous aniran a la baixa”. I això, comentava del Ruste “anirà a la baixa del consum i si va a la baixa el consum, eixes empreses al final deixaran de guanyar diners. És el peix que es mossega la cua”. Concloïa Conxa del Ruste que “no és una reforma laboral per a crear ocupació. És per a destruir-la i per a empobrir a la societat”.

El PSPV recolzava la moció. El seu portaveu, Enrique Moll, recordava la postura, en contra, del seu partit al respecte. Assegurava Moll que esta reforma laboral els dóna la raó sobre el fet que van vaticinar que “no hi ha cap poció màgica que cree ocupació”. Reproduïa el portaveu socialista una afirmació del ministre d’Economia Luis de Guindos al respecte de que “la creació d’ocupació serà efectiva quan milloren les condicions econòmiques a Espanya” per a ironitzar sobre les dots endevinaires de Guindos. Comentava Enrique Moll que en la seua experiència d’assessor laboral, durant 15 anys, “no he vist mai que les reformes en models de contracció o en acomiadaments, haguen creat més ocupació. S’ha creat ocupació quan l’economia ha anat millor”, afirmava.

José Maria Ferrer, portaveu de Ciutadans de Pego, recordava la llibertat de vot dels regidors d’este partit independent. Afegia que la moció sobrepassava el nivell municipal i tenia una consideració massa política. Finalment, coincidien en l’abstenció els quatre regidors de Ciutadans de Pego.

El PP no volia entrar “en un àmbit que s’escapa d’allò municipal”. Maite Ferrándiz destacava que “totes aquelles mesures que s’han pogut prendre fins a la data, abans d’esta reforma laboral o el sistema que estava en eixe moment funcionant, no ha funcionat, ha sigut part i causa de molts dels problemes que té la situació laboral d’Espanya”. En referència a les paraules del socialista pegolí, Enrique Moll, la portaveu popular afirmava que “cap partit polític té una bola per a saber si els resultats d’esta reforma laboral seran els que estan dient-se els que van a ser o seran els que el Govern d’Espanya compta que van a ser”.
628 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!