El teuladí José Císcar, nou conseller d’Educació, Formació i Ocupació

L’encara vicesecretari general del PP ha passat de delegat del Consell a Alacant a conseller, convertint-se en el primer polític de la Marina Alta en ocupar un càrrec de conseller.
José Císcar, fins a 2009 alcalde de Teulada-Moraira va ascendir, des d’eixe any 2009, ràpidament en l’escala política. Ell ha sigut l’home fort de Francisco Camps a Alacant i l’escuder que ha permés guanyar el President la seua batalla contra Ripoll.

El president de la Generalitat ha buscat en José Císcar Bolufer, nomenat delegat del Consell a Alacant en febrer de 2009, i vicesecretari general del PP des del 9 d’octubre de 2009, la persona de diàleg i de consens necessari per a portar a terme alguns dels projectes més importants d’aquesta legislatura: l’aprovació del decret del plurilingüisme. Una llei fortament protestada ja al carrer per la comunitat educativa, ja que suposa de facto la supressió de les línies d’ensenyament en valencià. Les fortes retallades en educació que suposaran, entre d’altres, augmentar el nombre d’alumnes per aula en ESO (35) i Batxillerat (més de 35), que també han tret a la comunitat educativa al carrer i a vestir-se de dol cada dilluns. O també les infrastructures educatives pendents de realitzar, moltes d’elles a la comarca de la Marina Alta.

Un altre dels reptes difícil amb el que s’haurà d’enfrontar Císcar en la seua cartera d’Educació, Formació i Ocupació és el de la creació de nous llocs de treball, eix important per l’actual Consell Valencià, dins un context advers econòmicament i laboralment parlant.

L’exalcalde de Teulada, ha sigut un dels homes forts del campsisme en el fortí alacantí del fins ara president de la Diputació d’Alacant, José Joaquín Ripoll. El seu tarannà conciliador i cordialitat va aconseguir el que semblava impossible: derrotar el ripollisme. Císcar va aconseguir, en a penes dos anys, l’adhesió de la majoria dels municipis alacantins a la causa del president Camps en la seua batalla particular contra Ripoll. Tot apunta a què aquesta consecució és el que ha dut Camps ha premiar, en clau interna, José Císcar, per la tasca feta.

José Císcar Bolufer (Moraira 1961), solament fa 7 anys que milita el PP valencià, però el seu càrrec orgànic li ha permés convertir-se hui en un dels homes de plena confiança de Camps i en la nova cara d’Alacant al govern autonòmic.

685 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!