El sanitari d’Acció Urgent a punt per participar en el Campionat Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit

Pedro Barranco va marxar el dilluns cap a Toledo, on enguany se celebra el VIII Campionat Nacional de Rescat en Accident de Trànsit. Hui es desenvoluparan Tallers Formatius amb la participació dels 15 equips que competixen, un d’ells l’equip de Bombers de Gandia, al que pertany Barranco.
Oficialment el VIII Campionat Nacional de Rescat en Accident de Trànsit no s’inicia fins demà dijous. No obstant això, els 15 equips participants estan concentrats a Toledo des de dilluns. De fet, ahir van desenvolupar una Jornada Tècnica amb l’assistència de tots els col•lectius d’emergència, bombers, sanitaris i Guàrdia Civil. Una activitat que pretenia posar en comú els coneixements tècnics dels participants en esta cita per a avançar en la tasca de salvar vides.

L’objecte d’esta jornada, en la que participa Pedro Barranco, sanitari d’Acció Urgent i participant en l’equip de bombers de Gandia, és mostrar el treball de cada una de les organitzacions implicades en els accidents de trànsit, i aconseguir la major coordinació possible. Un dels reptes dels equips participants és “no tenir cap errada”, avançava el sanitari i puntualitzava, “en el moment en què arribem a l’accident de trànsit, trobar els accessos ràpidament, controlar a les víctimes, fer un triatge exhaustiu de les víctimes i, sobretot, no tenir cap errada a l’hora de fer els talls i l’extracció”.

En la jornada de hui, 30 de maig, se celebraren Tallers Formatius amb la participació dels 15 equips participants. També tindrà lloc, una jornada dedicada als més menuts, escolars de 9 a 12 anys, perquè coneguen els riscos de la conducció i la conveniència d’adoptar comportaments responsables des de la infantesa.

Els 15 equips que participen en el VIII Campionat Nacional de Rescat en Accident de Trànsit, que es desenvolupa del 31 de maig a l’1 de juny, estan formats per sis membres (un capità, tres bombers, un sanitari i un suplent). Els diferents equips són arribats de tota la geografia espanyola, a més d’un conjunt procedent de Lisboa (Portugal) i un altre de Londres, conegut per haver-se alçat dos vegades amb el primer lloc en els Campionats mundials. De fet, enguany les proves s’adaptaran al marc internacional. Explicava el sanitari d’Acció Urgent que s’incorpora “la mobilització de vehicles” el que “complicarà molt l’extracció de les víctimes perquè van a col•lapsar-se més els cotxes”.

Els equips nacionals procedixen de la Generalitat de Catalunya, amb tres representants, el Consorci i l’Ajuntament de València, el Consorci de Badajoz, l’Ajuntament d’Almeria, el Consorci de Guadalajara, el Consorci d’Alacant, la Diputació de Bizkaia, l’Ajuntament de Logronyo, i dos equips del Consorci provincial de Toledo.

La filosofia d’estes trobades nacionals, que en enguany complixen la seua huitena edició, s’assenta en la millora de l’assistència a les víctimes d’accidents de trànsit, augmentant també la seguretat dels bombers que intervenen en eixos successos. Es posen en comú les noves tècniques d’excarceració i es valora l’evolució tecnològica dels vehicles, sobretot des del punt de vista de la seguretat i els nous models del mercat, amb especial atenció als vehicles híbrids o elèctrics.

L’equip de bombers de Gandia, on està integrat Pedro Barranco com a sanitari, va quedar tercer en el VII Campionat Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit celebrat a Cullera. Enguany, el repte de l’equip és superar-se quedant en primera posició i, si no es pogués, quedar segons en els rànquing. Cada campionat és un repte i l’exigència de fer-ho millor la propera vegada. L’equip de Gandia entrena dos vegades per setmana. En eixos entrenaments, explicava Barranco que “intentes afinar […] perquè la gent cada vegada va millor preparada i va superant-se cada vegada més”.


807 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!