El ritme de contagis de coronavirus continua descendint en la Comunitat

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, oferí ahir en roda de premsa l’actualització de les dades de la pandèmia a la Comunitat Valenciana.

La conselleria ha registrat 529 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR en la Comunitat, que situen la xifra total de positius en 43.020 persones.
41 dels nous positius han estat detectats a la província de Castelló; 197 a la d’Alacant, i 291 a la de València. A més, el nombre total de pacients sense assignar a cap província ascendeix a 7.

D’altra banda, els hospitals valencians han donat, des de l’anterior actualització, 1.105 altes a pacients amb coronavirus. Així, el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 45.255. S’ha donat en total 5.148 altes a pacients de la província de Castelló, 14.818 a la província d’Alacant i 25.252 a la de València.

Ahir hi havia actius 5.586 casos de coronavirus, la qual cosa suposa un 10,64% del total de positius.

Els hospitals de la Comunitat Valenciana tenien ahir 424 persones ingressades: 62 a la província de Castelló, amb 5 pacients en UCI; 133 a la província d’Alacant, 33 d’ells en l’UCI; i 229 a la província de València, 22 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’ha registrat 5 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.661 persones: 247 a la província de Castelló, 577 en la d’Alacant i 837 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.148.062, de les quals 996.139 han sigut a través de PCR i 151.923 mitjançant test ràpid.

Hi ha algun cas positiu en 36 residències de majors (2 a la província de Castelló, 10 a la província d’Alacant i 24 a la província de València), 3 centres de persones amb diversitat funcional: 1 a la província d’Alacant i 2 a la de València) i a 1 centre de menors de la província d’Alacant i 2 de la província de València.

Es troben baix vigilància activa de control sanitari 7 residències en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 5 a la província de València.

Quant al Departament de Salut de Dénia, des de l’anterior actualització tan sols s’ha registrat 10 nous casos, confirmats amb prova PCR. Així, en l’actualització de les dades que la Conselleria de Sanitat ha fet aquest matí, es reflexa que el total de positius és de 1.349 a la Marina Alta des que va començar la pandèmia.

Sanitat no autoritzarà cap festa mentre no hi haja vacuna contra el coronavirus


La taxa d’incidència acumulada a la Comunitat Valenciana en els últims 14 dies és de 103,84 casos per cada cent mil habitants. Xifra que està per baix de la mitjana espanyola i situa a la regió amb la taxa més baixa de tot l’estat, encara que això no suposa «poder relaxar-nos», ha asseverat Ana Barceló, qui ha insistit en què no s’ha de baixar la guàrdia i l’esforç col·lectiu ha de continuar.

En aquesta línia, la consellera afirmà ahir que Sanitat no autoritzarà Falles, Fogueres ni cap altra festa popular mentre no hi haja vacuna. I és que veu «impossible» que en les condicions actuals puga celebrar-se esdeveniments.

«No és raonable», va comentar la titular de Sanitat, argumentant que en «les nostres festes, ja siguen Falles, Fogueres, festes de Moros i Cristians, festes populars…» participa una «quantitat important» de persones a les quals cal sumar «les bandes de música o els turistes» que vénen a gaudir-les.
«Hi ha un contacte físic que és molt difícil no mantindre’l per la quantitat de persones que participen», ha assenyalat Barceló. I respecte a la possibilitat d’aconseguir una vacuna contra el coronavirus en els pròxims mesos, ha comentat que és el Govern central qui coneix els avanços que s’està realitzant.

Així, doncs, si res canvia, el 2021 es presenta com un altre any sense festes.
606 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!